Power Minor TenneT genomineerd voor Pro-Motor award

Sinds elf jaar organiseren TenneT, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de Haagse Hogeschool en Hogeschool Windesheim de Power Minor voor studenten Elektrotechniek. “We zien nu dat ruim 70% van de voltijdstudenten die een Power Minor volgde in de energiesector aan de slag is gegaan”, zegt HR directeur Veronique Gremmen van TenneT. Als resultaat is de minor nu genomineerd voor de Pro-Motor award die op 28 november wordt uitgereikt.

De Pro-Motor award is een jaarlijkse prijs voor centres of expertise en centra voor innovatief vakmanschap, die ambitieuze ideeën in de praktijk brengen. Door deze ideeën zichtbaar te maken en te promoten, kunnen ze uitgroeien tot een vernieuwend project of product. De prijs is een initiatief van Katapult, een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Dit jaar werden vijf initiatieven genomineerd. Juryvoorzitter Mariette Hamer, voorzitter van de Ser, hoopt dat de award een impuls geeft aan regionale samenwerking in het hbo en mbo.

Power Course

Maartje van Gelder, Programmamanager TenneT: "Niet alleen studenten waren enthousiast over de Power Minor, ook medewerkers van TenneT en andere bedrijven binnen de energiesector toonden interesse. Die vraag wilden we natuurlijk beantwoorden, wat resulteerde in de Power Course. De inhoud is hetzelfde maar de doelgroep is anders."

De course en de minor hebben een plek binnen SEECE, een publiek-private samenwerking die innovatie aanjaagt, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en kennis omzet in financieel haalbare producten en diensten. SEECE-programmamanager Tinus Hammink: "Met de course en de minor dragen we bij aan het opleiden van bestaande energietechnici, zij-instromers en jonge mensen in opleiding. Zo werken we op meerdere fronten aan meer en toekomstbestendige professionals voor onze partners."