Veilig werken met gevaarlijke stoffen volgens PON Logistics

Bij Pon Logistics uit Leusden leggen ze sterk de nadruk op veilig werken. Dat is geen overbodige luxe voor een magazijn waar tonnen aan gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen. ‘Bewust Altijd Secure, Safe en Schoon’ oftewel BAS staat daarbij centraal.

In het magazijn van Pon Logistics in Leusden werken ruim tweehonderd mensen, maar iedereen kent BAS. Niet alleen van die grote poster boven de ingang, maar omdat elke nieuwe medewerker én uitzendkracht van Pon Logistics verplicht kennis moet maken met BAS. BAS is geen persoon, maar een werkwijze. BAS staat voor ‘Bewust Altijd Secure, Safe en Schoon’. Zowel werknemers als uitzendkrachten volgen een cursus over veilig werken voordat ze aan de slag gaan. De werkwijze is geen overbodige luxe voor een magazijn waar tonnen aan gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen.

Medewerkers van Pon Logistics, gespecialiseerd in het transport van onder meer auto’s en grondverzetmachines, hebben te maken met zo’n zeshonderd verschillende soorten stoffen, onder meer in spuitbussen, lakstiften, accu’s en ruitenwisserproducten.

Lees verder op https://www.logistiek.nl/warehousing/artikel/2018/11/veilig-werken-met-gevaarlijke-stoffen-zo-pakt-pon-dit-aan-en-dit-kan-jezelf-doen-101165917
Of https://www.evofenedex.nl/sites/default/files/2018-05/iedereen_is_verantwoordelijk.pdf