Leerling (17) overlijdt bij bedrijfsongeval in haven

Een 17-jarige leerling van het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) is op 1 november om het leven gekomen bij een bedrijfsongeluk bij Steinweg aan de Hartel-terminal in de Europoort. De jongen overleed nadat hij onder een omgevallen vorkheftruck terecht kwam.

Het ongeluk gebeurde op de locatie van opslagbedrijf Steinweg, waar de jongen in dienst was. Simonette Kraaij, woordvoerder van het Scheepvaart- en Transportcollege, laat weten geschokt te zijn door het noodlottige ongeval. “De leerling volgde de opleiding ‘haven operaties’ en werkte vier dagen per week op locatie. Hij zat in het tweede jaar van de opleiding. Het nieuws zorgt voor een grote schok.”

Naar de oorzaak van het ongeluk is een onderzoek ingesteld. Kraaij wil daar niet op vooruitlopen. “We weten niet precies hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, dus daar kan ik nog niets over zeggen, behalve dat veiligheid bovenaan de lijst van prioriteiten staat in de opleiding.”

Vorig jaar werden tijdens het internationale Workers’ Memorial Day de kranen in de Rotterdamse haven twee minuten omhoog gezet om arbeidsslachtoffers te herdenken. Vakbond FNV greep de herdenking aan om problemen met het groeiend aantal zzp’ers en uitzendkrachten aan te kaarten, omdat dit volgens de bond in ‘diverse sectoren’ gepaard gaat met meer bedrijfsongevallen.

Bron: AD 2 november 2018