EO

Machinebouw event: wat levert smart industry de machinebouwer op?

06 november 2018 om 12:16 uur -

Machinebouw event: wat levert smart industry de machinebouwer op?

Wereldwijd worden steeds meer apparaten met het internet verbonden. Deze trend is ook overgewaaid naar de machinebouw. Veel machinebouwers hebben hun machines tegenwoordig gekoppeld aan het internet voor remote service doeleinden. Het Machinebouw event besteedt daarom aandacht aan de digitale transitie die veel machinebouwers meemaken.

Het integreren van machine-inzichten in bedrijfsprocessen vraagt om een flinke investering en vaak is nog onduidelijk wat het oplevert. Want hoe zit het met de kostbare data die door een machine wordt gegenereerd? Uit de praktijk blijkt dat er in veel gevallen niets mee wordt gedaan.

 

De toepassing van IoT hulptools binnen de machinebouw staat nog in de kinderschoenen. Roel Weerts van IXON en Wouter Kuijpers van Dinnissen Process Technology nemen bezoekers van het Machinebouw event op 6 december in Den Bosch mee in deze transitie vanuit een praktisch perspectief.

 

IIoT en cloud

Robert Vincente van Festo geeft een lezing met als titel De verbonden toekomst: Digitalisering, Industriële IoT en Cloud diensten. In deze sessie vertelt hij hoe Festo inspeelt op de toenemende digitalisering binnen de machinebouw. Deze digitalisering zien ze terug in recente productinnovaties, nieuwe IIoT ontwikkelingen en cloud diensten. Vincente bespreekt enkele toepassingen van de programmeerbare VTEM ventielterminal met piëzo-technologie en het toenemende belang van PLC / IoT interoperabiliteit via industriële standaarden.

 

Hoe haal je waarde uit data?

Dimphy Geldhof stelt namens Omron Industrial Automation de vraag: Hoe begin je met het creëren van waarde uit data? Iedereen heeft het over (Industrieel) Internet of Things, Industrie 4.0, Smart Industry, maar wat betekent dit voor u en hoe begint u met opbouwen? Aan de hand van een praktijk-case zien bezoekers hoe je door middel van een aantal eenvoudige stappen van start kunt gaan. Vanuit een productielijn wordt getoond hoe met simpele data een productielijn geoptimaliseerd kan worden.

 

Gerelateerd nieuws

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

Hoe kun je de complexiteit van high tech systemen aanpakken?

TNO, Obeo en Altran gaan samenwerken aan oplossingen voor de complexiteit van high tech systemen. Het menselijk brein kan deze volgens hen namelijk eigenlijk niet meer overzien.

‘Binnen 10 jaar kan iedereen elektrisch vliegen in de stad’

‘Binnen 10 jaar kan iedereen elektrisch vliegen in de stad’

Het Koninklijk NLR en Pal-V hebben een memorandum van overeenstemming ondertekend dat de gezamenlijke ambitie beschrijft om binnen 10 jaar een elektrisch aangedreven voertuig te realiseren waarmee men autonoom kan…

‘AI, platformen en ecosystemen motor achter innovatie wereldtop’

‘AI, platformen en ecosystemen motor achter innovatie wereldtop’

De top van de jaarlijkse lijst van de meest innovatieve bedrijven van Boston Consulting Group (BCG) ziet er voor het eerst anders uit. In het wereldwijde overzicht van 2500 grote innovation leaders staat Apple dit jaar…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

6 mei 2019, Leuven

Vezelversterkte kunststof composieten

In deze cursus krijg je handvatten voor het toepassen van kunststof composiet materialen in je eigen werk...

Meer agendapunten »