De impact van IoT beveiliging

Voor een geslaagde implementatie van IoT is het van belang dat de beveiliging goed wordt verzorgd. Het D&E event, dat dit jaar op 7 november plaatsvindt in Mechtelen en op 8 november in Eindhoven, eindigt daarom met de plenaire sessie ‘Wie heeft er IoT security nodig?’ Het antwoord volgens spreker Marc Witteman van Riscure: iedereen.

In een hoog tempo worden apparaten ontwikkeld die met elkaar worden verbonden. We worden er steeds afhankelijker van. Dus wat gebeurt er als het systeem faalt door een externe aanval? In de presentatie van Riscure worden de risico’s besproken, maar ook de aanpak om risico’s te reduceren.

Wibu Systems toont in zijn presentatie aan dat aandacht voor beveiliging over een lange keten van schakels verloopt. Hoe kan de controle worden behouden en hoe kan men ervoor zorgen dat de uitwisseling van data betrouwbaar is? De totale beveiliging moet worden geborgd. Daarnaast is het belangrijk hoe de gebruiker flexibel kan blijven in zijn businessmodel en hoe zijn intellectuele eigendom veilig blijft in de steeds kortere time-to-market.

Meer informatie