26 september 2018 om 14:19 uur
Een huid met receptoren en actuatoren die je om elk willekeurig object kan bevestigen, waarna dit object kan bewegen. Dat is de nieuwste vondst van het soft robotics-lab van Rebecca Kramer-Bottiglio aan Yale University.
Het lab werkt al jaren aan robotoplossingen met gebruikmaking van zachte materialen. En de nieuwe huid maakt heel veel mogelijk. In de video laat Kramer niet alleen een knuffelpaard dansen en een minicamera rollen en kruipen, ze vertelt ook dat het project eigenlijk is bedoeld om te zorgen dat marswagens en ander ruimtegereedschap meerdere taken kunnen vervullen. "Robots en gereedschappen worden vaak voor één enkel doel ontworpen. Het is echter heel erg duur om steeds nieuw materieel de ruimte in te brengen. Als we kunnen zorgen dat bestaand materieel nieuwe of meerdere functies kan vervullen, bespaart dat heel veel ged en energie", aldus de onderzoekster.
De huid kan niet alleen steeds om andere voorwerpen worden geslagen, hij kan ook steeds nieuwe bewegingen maken. Daartoe moeten de actuatoren op verschillende manieren worden gecombineerd.
Gerelateerd nieuws
Bruggen en sluizen die langer meegaan, minder energie verbruiken en minder vaak gestremd zijn. Dat is het resultaat als je beter kunt voorspellen wanneer onderhoud precies nodig is. In het programma Vitale Assets laten…
De drie kanshebbers voor de Prins Friso Ingenieursprijs 2019 zijn bekend. Vanaf vandaag kan worden gestemd. Op 18 maart wordt, tijdens de Dag van de Ingenieur bij ASML, door een vakjury en publieksstemming bepaald wie de…
Sommige theorieën die verder gaan dan het Standaardmodel van de elementairedeeltjesfysica voorspellen dat er nieuwe, ultralichte deeltjes bestaan met veel kleinere massa’s dan die van de lichtste bekende deeltjes in…
Techvertorials
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
Perfection in Automation
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Partner in aandrijf- en opspantechniek
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Printplaten/PCB's, prototype en series
Agenda
23 november 2018, Groningen
Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...
20 februari 2019, Vianen
21 februari 2019, Vianen