China gunt Huisman engineering en fabricage boorsysteem

China Merchants Heavy Industries (CMHI) heeft Huisman een contract gegund voor de engineering en fabricage van een boorsysteem dat geïntegreerd en geïnstalleerd zal worden op een semi-submersible booreiland dat wordt gebouwd bij CMHI Haimen. Het systeem dient voor het boren naar olie en gas in ondiep tot medium-diep water rondom Azië, met name in de Zuid-Chinese Zee.

Het contract is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen CMHI en Huisman tijdens het conceptontwerp van de semi.

Het boorsysteem bestaat uit een 1800kips ‘static rated load Dual Multi Purpose Drilling Tower’ (DMPT), een enkele pipe setback drum, innovatieve manipulator armen voor de hantering van pijp en tools, top drive, iron roughnecks, skid carts, catwalk machines, portaal- en dekkranen, drillers cabins and Huisman’s volledig geïntegreerde besturingssysteem.

De Dual Multi Purpose Tower (DMPT) zal in het tweede kwartaal van 2020 geleverd worden aan de CMHI Jiangsu Yard in China. Fabricage en de definitieve ingebruikstelling van de voltooide DMPT wordt uitgevoerd bij Huisman China.