Salland Engineering neemt Applicos over

Salland Engineering in Zwolle neemt Applicos in Heerde over. Zo wil Salland zijn groei versnellen en zich verder specialiseren in productietestoplossingen voor elektronica van de toekomst.

Paul van Ulsen, directeur van Salland Engineering, zegt dat de aanwinst de groei zal stimuleren. Het Zwolse bedrijf bedient chipfabrikanten over de hele wereld met testoplossingen voor chips. Van Ulsen verwacht dat de analoge kennis van Applicos Salland gaat helpen om nieuwe markten aan te boren, zoals de testmarkt voor automobiel-sensoren en hoogprecisie analoge meetapparatuur.

Bij het in 1993 opgerichte Applicos ontwikkelen zes ingenieurs instrumenten voor het genereren en meten van analoge signalen. Het bedrijf maakt een jaaromzet van anderhalf miljoen euro. Van Ulsen verwacht de omzet in Applicos-producten de komende jaren te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen.
Salland Engineering engineert en produceert testoplossingen voor chips. Het bedrijf zoekt creatieve teststrategieën en ontwikkelt bijpassende apparatuur.

Salland Engineering maakt momenteel een sterke groei door. In 2016 was de omzet zes miljoen euro. Vorig jaar groeide het bedrijf met 50% tot negen miljoen en dit jaar verwacht Van Ulsen samen met de Applicos-activiteiten tussen de vijftien en zestien miljoen euro uit te komen.

Van Ulsen: "Ik ben er trots op dat we Applicos voor Nederland kunnen behouden en dat deze geavanceerde technologie niet in handen valt van een buitenlandse partij."