Electric Superbike Twente rijdt als enige ‘Assen’ uit (video)

Motorcoureur Thijs Peeters heeft afgelopen weekend in Assen 25 punten gescoord op de Liion-GP van Electric Superbike Twente. De motor van het studententeam uit Enschede was de enige elektrische superbike die de finish wist te halen.

Ook Electric Superbike Twente werd geplaagd door technische problemen. Woordvoerder Jeroen Goudswaard: "Vrijdag stonden twee kwalificatiesessies op de planning. In de 2,5 week tussen beide racen hebben we keihard gewerkt de topsnelheid te verhogen en de acceleratie te versnellen. Dit deden we steeds op een testbank (test dyno) bij Ten Kate en het ging steeds beter. Echter, tijdens de eerste kwalificatie bleek vooral de verhoogde topsnelheid niet stabiel was, control-technisch gezien. Mechanisch was de motor prima, dus puur een softwareprobleem. Tussen beide kwalificaties zijn we naar Ten Kate gegaan, hebben we het probleem getackled en konden we ‘s middags een tweede kwalificatie  rijden. Toen dook er echter een nieuw probleempje op, waardoor we de instellingen uiteindelijk toch weer teruggezet hebben naar die van de race op Donington Park.

"’s Avonds zijn we wederom naar de testbank gegaan, en kwamen terug met een volledig werkende motorfiets, met de snelle settings. Tijdens de tweede kwalificatie die middag heeft onze grootste concurrent het batterijpakket oververhit, waardoor zij helaas naar huis moesten. Mede daardoor besloten we in overleg met de organisatie de race van zaterdag meer een show te laten zijn. Zaterdagochtend tijdens een testronde vonden we een nieuw klein probleem, bij nader inzien gerelateerd aan een slecht contact in een connector, waardoor we besloten de race met de standaard instellingen te rijden. Dat ging goed en was een mooie afsluiter."

Meer uit de motor halen

Over 4 weken is in Anglesey de laatste race van het MotoE seizoen. Peeters kan de seizoenswinst al bijna niet meer ontnomen worden. "Als we hem uitrijden, zijn we Europees Kampioen." Ondertussen is een nieuw team aan het starten dat komend jaar een nieuwe, snellere motor gaat bouwen, op basis van de lessen uit onze eerste versie. Peeters: "Tijdens de testrondes voelde ik veel meer power op het achterwiel. We kunnen dus zeker nog meer uit deze motor halen!".