EO

Havenstad Rotterdam gaat wereld wakker schudden met ‘An Oceanic Awakening’ (video)

05 september 2018 om 07:46 uur

Rotterdam verkozen tot één van de drie internationale havensteden die de wereld wakker gaat schudden met ‘An Oceanic Awakening’. Foto: Gerhard van Roon Kunst en Vliegwerk RP.

Rotterdam is als één van drie internationale havensteden uitgenodigd voor een nieuwe beweging: ‘An Oceanic Awakening’. Het initiatief heeft als doel de wereldwijde maritieme en energiesectoren radicaal te transformeren tot een efficiënt, ecologisch verantwoord en digitaal verbonden ecosysteem.


Om de dialoog op gang te brengen heeft initiatiefnemer Wärtsilä ‘SEA20' opgericht: een internationaal forum voor 's werelds belangrijkste Smart en Ecologisch Ambitieuze (SEA) havensteden. Naast Rotterdam zijn Hamburg en Helsinki de eerste steden die zich bij het initiatief aansluiten.


Marco Ryan, Chief Digital Officer & Executive Vice President van Wärtsilä Corporation, presenteerde dinsdag het ambitieuze plan om de twintig belangrijke havensteden aan elkaar te verbinden met SEA20 . Dit zal in 2020 leiden tot een netwerk van steden dat gezamenlijk grootschalige veranderingen in de globale maritieme sector wil gaan bewerkstelligen. In een actieve samenwerking wordt gezocht naar praktische oplossingen, manieren om nieuwe technologieën actief toe te passen en slimmere manieren van zakendoen en samenwerken over en via de oceanen tot stand te brengen en te reglementeren.


Wärtsilä's President & CEO Jaakko Eskola: "We kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om te wachten tot de maritieme en energiesector zich op hun eigen tempo ontwikkelen. De roep om meer efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit is té sterk om te worden genegeerd. Een snelle acceleratie die de complete sector, en de samenleving in zijn geheel, ten goede komt is hard nodig. ‘An Oceanic Awakening' is onze wake-up call voor iedereen en luidt de start in van onze reis om van de toekomst van scheepvaart en energie realiteit te maken."

 

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

22 januari 2019

Carcinogene stoffen

Tijdens deze cursus worden methoden besproken waarmee vastgesteld kan worden of een stof carcinogene...

22 januari 2019, Vianen

Certified Machinery Safety Expert (CMSE) met TUV certificaat

22, 23. 29 en 30 januari 2019

Meer agendapunten »