EO

Is die helm echt nodig? (video)

03 september 2018 om 09:51 uur

Wordt het aangedreven en bestuurd? Check. Reden om ook hier Bugatti Chiron te laten figureren. Maar dan wel die van Lego. En het 1500 kg zware model – op ware grootte – rijdt nog ook. Dankzij een aandrijving met 2.304 Lego Power Functions-motortjes, 4,032 Lego Technic-tandwieltjes en 2,016 Lego Technic kruisassen. Met een theoretische 5,3 pk en een koppel van ongeveer 92 Nm levert dat een topsnelheid op van – iets – meer dan 20 km/u.


Ontwerper Aurelien Rouffiange en zijn team hadden net het 1:8 schaalmodel van de Chiron voltooid en begonnen te discussiëren over wat de ultieme uitdaging met Lego Technic zou zijn. Duidelijk: een zelfrijdend voertuig op ware grootte. Als je met Lego grote modellen ga je naar Kladno in Tsjechië. Daar worden alle complexe modellen ontwikkeld voor de Legoland-parken. Met een kernteam van 16 specialisten - met onder andere ontwerp-, mechanische en elektrische specialisten - heeft het uiteindelijk 13.438 manuren gekost om de auto te ontwikkelen en te bouwen.

bugOnder ander de achterspoiler is volledig functioneel. 

 

Volledig functioneel

Uit meer dan een miljoen Lego-componenten - en niets is verlijmd - is een auto gebouwd met een achterspoiler, een snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, allemaal volledig functioneel. Voor de achterspoiler zijn Lego Power Functions en Pneumatics gebruikt. De snelheidsmeter is uit Lego Technics-componenten gebouwd. Om ook het uiterlijk zo veel mogelijk op de echte Chiron te laten lijken is een ‘skin' ontwikkeld, opgebouwd uit onderling verbonden speciaal ontwikkelde driehoekige segmenten gemaakt. Niet van Lego en wel echt Bugatti : de wielen en de Bugatti-emblemen.

attiIs die helm echt nodig? De topsnelheid ligt net boven de 20 km/u. 

 

Onder de indruk

Nuis bouwen één ding, maar rijden is iets anders. En wie kan je daar beter voor vragen dan een echte Bugatti-testrijder: Andy Wallace, die in het verleden meerdere overwinningen in de 24 uur van Le Mans en Daytona op zijn naam heeft geschreven. Op het Ehra Lessien-testcircuittest in Duitsland - waar ook de echte Chiron zijn eerste rondjes heeft gedraaid - stond uiteraard wel al vast dat de auto niet de 420 km/u van het origineel ging halen. Wallace genoot er niet minder om.


"Toen ik de Lego Chiron voor het eerst zag, was ik meteen onder de indruk van de nauwkeurigheid van het model en de minutieuze aandacht voor detail. Eigenlijk is het van een meter of twintig helemaal niet zo duidelijk dat je naar een Lego-auto kijkt. Het was een geweldige ervaring om met de Lego Chiron te rijden en ik heb er erg van genoten. Al die jaren geleden had ik me nooit kunnen voorstellen dat ik op een dag met een Lego-auto zou rijden!"


Lego heeft geen prijskaartje aan het 1:1 model gehangen. Maar de 1:8-bouwdoos kost pakweg 350 euro. En denk eraan: het is Sinterklaas of Kerstmis voor je het weet.

 

Gerelateerd nieuws

Grootste kraan ter wereld voor hefplatform Voltaire

Grootste kraan ter wereld voor hefplatform Voltaire

Huisman heeft een order ontvangen voor het design, de engineering, de bouw en levering van de hoofdkraan op het nieuwste wind- turbineinstallatieschip van Jan De Nul, de Voltaire. De kraan heeft de capaciteit om de…

In de maak: de aerodynamische kappen van de snelste ligfiets ter wereld (video)

In de maak: de aerodynamische kappen van de snelste ligfiets ter wereld

Vorig jaar won Lieke de Cock het wereldkampioenschap snelfietsen door met 120 km/u door de Nevadawoestijn te scheuren. Dit deed ze in een aerodynamische hightech ligfiets van het Human Power Team. Dit jaar staan de…

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Botsende zwarte gaten spotten met Heisenbergs onzekerheid

Werner Heisenberg, een van de pioniers van de kwantumtheorie in de jaren ’20 van de vorige eeuw zou er vermoedelijk versteld van staan. Uitgerekend het legendarische onzekerheidsprincipe dat hij ooit formuleerde, wordt…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
MGBS de slanke versie binnen de MGB serie

Ter aanvulling op de MGB serie heeft EUCHNER de MGBS uitgebracht, die uitkomst biedt op plaatsen met weinig ruimte en op...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 april 2019, Vianen

Masterclass Machineveiligheid ( 4-dagen)

23,24,30 april en 1mei 2019

6 mei 2019, Leuven

Vezelversterkte kunststof composieten

In deze cursus krijg je handvatten voor het toepassen van kunststof composiet materialen in je eigen werk...

Meer agendapunten »