Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen: de Goede Praktijken Competitie

Besteed uw bedrijf veel aandacht aan veilig werken met gevaarlijke stoffen? Meld u dan aan voor de Goede Praktijken Competitie. Deze competitie is een initiatief van het Nederlands Focal Point van het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het werk.

Ieder jaar kiest het Nederlands Focal Point een onderwerp voor deze wedstrijd en dit jaar gaat het om de zoektocht naar een organisatie die op een veilige manier werkt met gevaarlijke stoffen.

Beste beleid

Jaarlijks overlijden er ruim 3.000 mensen aan de gevolgen van werken met gevaarlijke stoffen. Hier moet verandering in komen. Daarom gaat het Nederlands Focal Point dit jaar op zoek naar het Nederlandse bedrijf met het beste beleid omtrent de omgang met gevaarlijke stoffen in de Goede Praktijken Competitie. Bedrijven kunnen door middel van deze competitie laten zien hoe zij dit proces aanpakken. De jury zal bij het verkiezen van de winnaar van de Goede Praktijken Competitie letten op verschillende zaken zoals duurzaamheid, gezondheid en veiligheid.

Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen

Ook vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt actief ingezet op het creëren van een veilige werkplaats. Op 14 mei 2018 is de campagne ‘Veilig Werken met [ Gevaarlijke ] Stoffen van start gegaan. In de aankomende maanden zal het ministerie proberen om mensen en bedrijven zo bewust mogelijk te maken van de risico’s die onveilig werken met gevaarlijke stoffen met zich meebrengt. Dit zullen zij doen middels het organiseren van werkbezoeken en netwerkbijeenkomsten, maar ook door competities te ondersteunen zoals deze van het Nederlands Focal Point.

Meedoen

De winnaar van de Goede praktijken Competitie zal niet alleen het bedrag van € 2.000 EUR winnen, maar ook genomineerd worden als finalist van de European Good Practice Awards in Bilbao. Organisaties kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Arbo in Europa. Hier is ook meer informatie te vinden. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.