Hyperbrains, of apocalyptische chaos? 1-daagse tentoonstelling toont visie studenten DesignLab UT

Van robotgeboorte tot allesoverheersende cyborg. Dinsdag 3 juli onthullen studenten Creative Technology het resultaat van wekenlang werken aan interactieve kunstinstallaties in DesignLab Universiteit Twente. Een selectie van de studentcreaties wordt gepresenteerd op het multimediafestival Gogbot (6-9 september), dat technologie en kunst combineert. Tijdens de eindtentoonstelling in DesignLab krijgen geïnteresseerden alvast een voorproefje.

Al jarenlang werkt de opleiding Creative Technology (‘CreaTe’) samen met Gogbot. Deze keer staan de installaties in het teken van ‘Future Flash 200: van Frankenstein naar Hyperbrein’.

Frankenstein

Het is 200 jaar geleden dat de Mary Shelley de roman Frankenstein schreef, ‘s werelds allereerste sciencefictionroman. Daarom kijken Creative Technology en Gogbot 200 jaar vooruit. Welke toekomst staat ons te wachten: hyperbrains, robots die slimmer worden dan de mens, of totale apocalyptische chaos? Met interactieve installaties werpen de studenten CreaTe een speelse blik op de toekomst.

De tentoonstelling is – alleen op 3 juli – gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Registreren vooraf is niet nodig.