EO

Boring, putafwerking, composietverbuizing onderzocht in EU geothermieprojecten

26 juni 2018 om 08:44 uur

Negen innovatieve projecten voor geothermische warmte krijgen subsidie vanuit Geothermica - Era Net COfund. In vijf van de negen projecten is er een Nederlandse partij betrokken. Drie van de negen projecten worden door een Nederlandse partner geleid.


Het investeringsbedrag voor deze projecten is bijna 50 miljoen euro. Ongeveer de helft van dat bedrag komt van Geothermica. De andere helft leggen de partijen binnen de projecten in.

 

Deelnemers en projecten

De geselecteerde projecten beslaan een breed scala aan onderwerpen zoals warmteopslag, beheersen van geïnduceerde seismiciteit, EGS boring en putafwerking, probleemloze langjarige productie, composietverbuizing en geïntegreerde toepassingen van geothermische warmte.


Deelnemers in de projecten komen uit Nederland, Zwitserland, IJsland, Ierland, Frankrijk, Vlaanderen, Denemarken, Slovenië, Duitsland, Spanje, Italië en Portugal.

 

Internationale samenwerking

Geothermica is een gezamenlijk initiatief van EU-lidstaten en geassocieerde landen voor onderzoek- en innovatieactiviteiten, aangevuld met financiële ondersteuning vanuit de Europese Commissie. RVO.nl vertegenwoordigt Nederland met expertise en subsidiemiddelen in Geothermica. De Nederlandse deelname in de projecten is gesubsidieerd via de regeling Hernieuwbare Energie.
 

Gerelateerd nieuws

Onzichtbaar voor de radar

Onzichtbaar voor de radar

Onderzoekers hebben een manier gevonden dingen onzichtbaar te maken voor radar. Ze vangen de geluidsgolven op en zetten ze door.

Team Delft wint Design Award Shell Eco-marathon

Team Delft wint Design Award Shell Eco-marathon

Het Eco-Runner Team Delft van TU Delft heeft met zijn zelfontwikkelde voertuig tijdens Shell Eco-marathon in Londen de derde plek weten te bemachtigen in de categorie Prototype. Het hyperzuinige, op waterstof rijdende…

Hoofdlijnen Klimaatakkoord gepresenteerd

Klimaatakkoord: industrie gaat CO2 ondergronds opslaan

De industrie moet inzetten op efficiëntere processen en efficiënt gebruik van warmte. Schone stroom vervangt op termijn fossiele brandstof en grondstoffen worden hergebruikt of vervangen door duurzame grondstoffen.…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Product van de maand

RSS
Nieuw IoT bord met software en TFT

Het nieuwe Arrow ARIS EDGE S3 bord maakt de ontwikkeling van batterij gevoede IoT applicaties met een klein TFT scherm...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 juni 2018, Arnhem

State of Fashion: Searching for the New Luxury

Tentoonstelling over mode, met aandacht voor technologie en snufjes

27 augustus 2018, Amsterdam

EMC Europe

Internationaal symposium over EMC.

Meer agendapunten »