EO

Tech United hoopt voor elfde keer finale van RoboCup te bereiken

14 juni 2018 om 13:45 uur

Tech United, een team van de TU/e, neemt deel aan de RoboCup. Dit WK robotvoetbal wordt van 18 tot en met 22 juni in het Canadese Montreal georganiseerd. Tech United hoopt voor de elfde keer op rij de finale te behalen.


De RoboCup is het WK voor zelfsturende robots die zonder aansturing van mensen voetballen. De regels voor het WK worden bepaalt door de RoboCup en hebben als doel innovatie te stimuleren. Het achterliggende doel van de RoboCup is het stimuleren van de ontwikkeling van zowel betrouwbare als betaalbare autonome robots waarvan de samenleving kan profiteren. RoboCup stelt zichzelf als doel dat voetbalrobots in 2050 zo ver moeten zijn ontwikkeld dat zij de menselijke wereldkampioen voetbal kunnen verslaan. In totaal nemen zo'n vierduizend deelnemers uit 35 landen deel aan de RoboCup.

 

Catennacio-voetbal

De belangrijkste concurrenten van Tech United in de Middle Size League van de RoboCup legde zich de afgelopen jaren toe op een soort 'catennacio-voetbal', stelt de Eindhovense teamcaptain Wouter Kuijpers. “Zeker de Chinezen en de Portugezen kunnen bijna alles dood verdedigen op de vierkante meter. Met 2 teams van 5 robots op nog geen honderd vierkante meter, was het veld eigenlijk te vol. Het voetbal werd daardoor een beetje schaken, met vaak saaie wedstrijden", aldus Kuijpers. 

 

Dit jaar zijn de velden daarom met 40% vergroot, naar 22x14 meter. “Hierdoor krijgen de robots meer ruimte om te voetballen, om te passen, te combineren en kansen te creëren”, verwacht Kuijpers. In de onderstaande video wordt de trefzekerheid van de robot gedemonstreerd.

 


 

 

Tegelijkertijd verwacht Kuijpers dat de keeper van Tech United het door de wijzigingen drukker gaat krijgen. Verdediging is traditioneel niet de sterkste kant van Tech United, meldt de TU/e. 

 

Finale op 21 juni

De halve finales en de finales zijn op donderdag 21 juni. De finale van de voetbalrobots begint om 20:30 uur donderdag Nederlandse tijd. De voetbalwedstrijden bestaan uit 2 helften van elk een kwartier.

 

Gerelateerd nieuws

24 man in het ziekenhuis na foutje magazijnrobot

24 man in het ziekenhuis na foutje magazijnrobot

Een robot in een magazijn van Amazon heeft per ongeluk een flacon beren-afweermiddel stukgeprikt. 24 Van zijn menselijke collega’s zijn zo door de giftige dampen geraakt dat ze moesten worden opgenomen in het…

Nieuwe Europese innovatiegemeenschappen voor Manufacturing en Urban Mobility

Nieuwe Europese innovatiegemeenschappen voor Manufacturing en Urban Mobility

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) heeft de winnende teams bekendgemaakt die de volgende innovatiegemeenschappen zullen oprichten: EIT Manufacturing en EIT Urban Mobility. De pan-Europese…

Minister wil minder regels voor drones (video)

Minister wil minder regels voor drones (video)

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil innovatieve toepassingen van drones aanjagen door minder eisen te stellen aan testlocaties en experimenten voor inspectiewerk. Dat heeft zij…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
PROTECT PSC1: programmeerbaar, modulair, multifunctioneel en kostenbesparend

De PROTECT PSC1-veiligheidsbesturing is compact, heeft een modulaire structuur en kan uiterst flexibel worden ingezet....

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

13 december 2018, Breda

2-daagse training HAZOP Leader

De HAZOP studie is een veelgebruikte methode voor het identificeren van risico’s en ongewenste...

11 januari 2019, D&F kantoor Breda

4-daagse masterclass Process Safety voor Engineers

Optimaliseer uw procesveiligheids-management systeem met als resultaat minder ongevallen en stijgende...

Meer agendapunten »