Mona Keijzer opent Fieldlab Technologies Added op de Hannover Messe

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft vandaag op de Hannover Messe het Smart Industry Fieldlab Technologies Added officieel geopend. Technologies Added heeft zichzelf op de kaart gezet als de eerste gedeelde (‘shared’) Smart Factory in Nederland. Daarmee biedt het een aantrekkelijk alternatief voor productie in eigen huis of het uitbesteden van productie naar toeleveranciers in lagelonenlanden.

Fieldlabs zijn praktijklocaties waarin bedrijven en kennisinstellingen samen experimenteren met innovatieve smart industry-concepten, waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt. Nederland telt inmiddels 32 fieldlabs, die landelijk worden gecoördineerd vanuit de nationale Smart Industry Agenda . Om het predicaat Smart Industry Fieldlab te mogen voeren, moet er worden gewerkt aan radicale innovaties.

Technologies Added, dat is ontstaan als doorstart van Philips Emmen op initiatief van de investeringsmaatschappij Chezz Partners en de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), is het derde Fieldlab in Noord-Nederland. Eerder ontvingen 5Groningen en het consortium Region of Smart Factories het predicaat. Het Smart Industry Fieldlab Technologies Added wordt ondersteund door de Provincie Drenthe, de Gemeente Emmen en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Rob Goossens

Rob Goossens begint per 1 mei als CEO van Technologies Added. Goossens was voorheen als vice president van Fokker Technologies lange tijd verantwoordelijk voor de Fokker fabriek in Hoogeveen. Rob Goossens is een bekend gezicht in de Noordelijke maakindustrie. Hij was onder andere voorzitter van het grote noordelijke innovatieprogramma ‘Region of Smart Factories’ en lid van de Noordelijke Innovation Board.