Call Duurzame Living Labs: ontwikkelsubsidies voor consortiumvorming

Vanuit de wetenschap is er behoefte om te experimenteren in een praktijkomgeving, waarbij met behulp van sensoren en uitgebreide monitoring nieuwe inzichten kunnen worden opgedaan over logistiek, transport, bereikbaarheid en mobiliteit. NWO heeft daarom de call Duurzame Living Labs fase 1 opengesteld, die ook interessant is voor engineers.

NWO en het TKI Dinalog willen een aantal maatschappelijk verantwoorde Living Labs ontwikkelen met een NWO/MVI benadering voor de Topsector Logistiek, waarbij nadrukkelijk aansluiting wordt gezocht bij de Topsector Water en de Topsector Energie.

In deze call kunnen kleine subsidies worden aangevraagd om het idee voor een Living Lab verder uit te werken, een stevig interdisciplinair samengesteld consortium te vormen en commitment te krijgen van publieke en private partijen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van workshops en bijeenkomsten, of door iemand aan te stellen die actief het netwerk gaat trekken.

Matchmaking

Op 6 maart 2018 is er een matchmaking in Utrecht. Hier wordt onder meer gezocht naar mensen die bijvoorbeeld vanuit waterstof of wind op zee te pitchen. Ook worden voorbeelden gepresenteerd van geschikte consortia.