Stemmer Imaging verwerft Data Vision

Stemmer Imaging, een Europese marktleider op het gebied van machine visiontechnologie, heeft Data Vision overgenomen door middel van een activatransactie. Data Vision is een gespecialiseerde leverancier van imaging- en machine visionoplossingen in Nederland. De overname versterkt de marktpositie van Stemmer Imaging in de Benelux.

Leverancier van machine visiononderdelen, -systemen en -oplossingen Data Vision, is onderdeel van Batenburg Mechatronica en een gevestigde namen in de imaging en machine visionsector in de Benelux.

Algemeen directeur Harm Hanekamp van Data Vision: "Dankzij deze stap kunnen we onze klanten verder Europa in volgen, en profiteren van het productaanbod en de deskundigheid van Stemmer Imaging. Onze bedrijfsculturen lijken sterk op elkaar en we kennen elkaar al erg goed. Dankzij de fusie krijgen klanten in de Benelux toegang tot de ondersteuning en beveiliging voor het samen verder ontwikkelen van hun visionapplicaties."

Dietmar Serbée, directeur van Stemmer Imaging, benadrukt de groeimogelijkheden van de gecombineerde onderneming. "De productportfolios overlappen elkaar op veel punten op het gebied van vertegenwoordigde leveranciers. Daardoor vullen de bedrijven elkaar perfect aan."