Brainport Eindhoven neemt voortouw in aanpak knelpunten

Brainport Eindhoven heeft Staatssecretaris Keijzer een plan overhandigd voor het aanpakken van de sterk oplopende arbeidsmarktkrapte, het regionale vestigingsklimaat en kennis.

Het plan is erop gericht om technisch talent – van ‘gouden handjes tot knappe koppen’ – aan te trekken en te behouden. Sterke regionale voorzieningen die bijdragen aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat zijn daarvoor volgens de initiatiefnemers essentieel. De propositie richt zich dan ook op investeringen in het vestigingsklimaat, arbeidsmarkt en kennis, met impact op de hele regio.

De Brainport neemt met het voorstel het voortouw inzake de passage in het regeerakkoord die gaat over de aanpak van regionale knelpunten: ‘In deze kabinetsperiode wordt in totaal 900 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van regionale knelpunten, waaronder nucleaire problematiek, ESTEC, Zeeland, Eindhoven, Rotterdam-Zuid en de BES-eilanden.’

Na het aanbieden van de propositie zal duidelijk worden wat de gemeenschappelijke opgave wordt voor de verdere uitwerking van de Mainport status in de Brainport Nationale Actieagenda. Het ambitiedocument voor deze agenda werd in april aangeboden in Den Haag. Sindsdien wordt gewerkt aan de uitwerking.