Lekker swingen en goed slapen

Lekker swingen en goed slapen. Daarvoor zijn crowdfunders wel voor te porren. En slim design voor de kleinbehuisde.

Via de Crowdfunding Dutch Design pagina op Kickstarter kon je tijdens en na afloop van Dutch Design Week innovatieve producten van Nederlandse ontwerpers steunen. En vier van hen hebben hun doel behaald en kunnen aan de slag met de productie van hun concept.

Swingen

De eerste innovatieve tool die binnenkort op de markt verschijnt, is de Wiggle Kit van OWOW, die het voor zangers en zangeressen mogelijk maakt om zelf live-effecten on stage toe te voegen aan hun performance.Ze hoeven daartoe slechts te bewegen met een apparaatje in hun hand.

Slapen

Somnox ontwikkelde in samenwerking met beddenfabrikant Auping een slaap-robot die mensen met een slaapprobleem helpt om in slaap te vallen. Slapen doet namelijk slapen: je valt eerder in slaap als je tegen een slapend persoon aan kan kruipen. De ademhaling van de slaper brengt die van de wakkere ook tot rust, met slaap als gevolg. Dit effect doet de robot na.

Slapen-plus-plus

Ook ‘wekker-plus-plus’ Circa haalde zijn doel. Circa is gekoppeld aan sensoren op je matras, die informatie doorgeven over jouw slaappatroon. Zo wordt je niet alleen gewekt op een gunstig moment in jouw slaapcyclus, maar kun je ook leren over hoe jij slaapt en wat bij je past.

Slim design

Sander Lorier tot slot, ontwierp de multifunctionele Hybrid chair. Deze stoel gaat ruimtegebrek tegen door eenvoudig te transformeren van bureau- in loungestoel. 

Meer info over Crowdfunding Dutch Design.