EO

Nederlandse innovaties op Semicon Japan

18 december 2017 om 12:16 uur -

Nederlandse innovaties op Semicon Japan

Semicon Japan kende dit jaar voor het eerst een delegatie onder de Nederlandse vlag. De Nederlandse halfgeleider- en hightechindustrie heeft zich nadrukkelijk gepresenteerd als excellente partner in de internationale waardeketen.

Semicon Japan is één van de grootste internationale beurzen voor de halfgeleider industrie. De beurs in Tokio trok dit jaar zo'n 65.000 bezoekers, waaronder enkele duizenden vertegenwoordigers uit China, Taiwan en Zuid-Korea. Op initiatief van het Innovatie-Attaché netwerk in Tokio stonden vijf Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen voor het eerst met een Holland Paviljoen op de beurs: Besi, Bronkhorst, ProDrive, TNO en VS Particle.


Japan is één van de belangrijkste spelers in de internationale halfgeleider industrie. Japanse bedrijven zijn verantwoordelijk voor ongeveer 35% van de wereldmarkt voor Semiconductor Manufacturing Equipment (SME) en voor ongeveer 11% van de wereldwijde productie van Semiconductors.

 

In de lift

Daarbij zit de Japanse halfgeleider industrie in de lift. Japanse bedrijven verhogen naar verwachting in 2017 hun kapitaalinvesteringen met 16% ten opzichte van het afgelopen jaar. De grootste geplande toename van investeringen zal plaatsvinden in de halfgeleider industrie en de productie van elektronische onderdelen.


De Japanse regering en het bedrijfsleven zetten stevig in op digitalisering van de maakindustrie, zelfrijdende auto's, mobiel internet, AI en Big Data. Daarnaast is het land sterk in de ontwikkeling van nieuwe, geavanceerde materialen en verpakkingen die door de hele keten worden toegepast.

 

Semicon Japan 2018

Het Holland Paviljoen is het resultaat van een goede samenwerking tussen het IA- netwerk, het Business Cluster Semiconductors Nederland en Holland High Tech. Samen met deze partijen wordt nu gekeken naar de mogelijkheid om een structurele deelname te realiseren vanaf 2018.Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Innovatie-Attaché netwerk van de Nederlandse ambassade in Tokio via Janhein@hollandinnovation.jp .

 

Gerelateerd nieuws

Het ‘beest van de TU Delft’ is klaar voor actie

Het ‘beest van de TU Delft’ is klaar voor actie

De TU Delft heeft een hexapod gebouwd: een 60 ton zware testfaciliteit (6x5x3 m) die krachten van 100 ton in zes richtingen kan aanbrengen. ‘Het Beest’, zoals de TU het apparaat liefhebbend noemt, kan in 4 weken tijd…

Werknemers werken vaak ongezond en onveilig

Werknemers werken vaak ongezond en onveilig

De Inspectie SZW publiceerde onlangs het rapport Staat van arbeidsveiligheid, met daarin de realiteit achter de cijfers over arbeidsongevallen en beroepsziekten. Het aantal arbeidsongevallen stijgt nog ieder jaar. En het…

Nederland levert bijdrage aan Europese röntgentelescoop

Nederland levert bijdrage aan Europese röntgentelescoop

NWO kent 19,5 miljoen euro toe aan een Nederlands cluster dat bijdraagt aan de ontwikkeling van een röntgencamera annex spectrograaf voor de nieuwe Europese ruimtetelescoop Athena. Onderzoeksinstituut SRON leidt het…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV
B&R Industriële Automatisering BV

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Product van de maand

RSS
Elobau introduceert ultrasoon sensor range

Elobau introduceert een serie ultrasoon sensoren. Deze serie bestaat uit verschillende varianten: M18, M18 shortbody,...

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

20 juni 2017, 's-Hertogenbosch, 1931 Congrescentrum

Power Electronics Event

Het doel van dit seminar is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te tonen op het gebied...

21 maart 2018

Maand van Internationaal Ondernemen

Tijdens de Maand van Internationaal Ondernemen organiseert FME diverse activiteiten om kansen voor...

23 maart 2018, Eindhoven

Let’s reload technology

Reloading Technology is een omvangrijke expositie in Temporary Art Centre ( TAC) die de betekenis en...

Meer agendapunten »