Leer van de veiligste Amerikaanse bedrijven van 2017

Onlangs hield EHS today, een toonaangevend Amerikaans tijdschrift op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk, de jaarlijkse verkiezing van het veiligste bedrijf van Amerika. 13 bedrijven werden als meest veilig beoordeeld.

Opvallend aan de winnende bedrijven was dat elke medewerker- van de CEO tot de nieuwst aangenomen medewerker – een rol speelt in veiligheid, en controle heeft over veiligheid (ownership of safety).

Deze veiligste Amerikaanse bedrijven hebben verder allemaal gemeen dat er steun is vanuit het management, de werknemers zijn betrokken bij veiligheid; er worden innovatieve oplossingen aangedragen voor veiligheidsissues; gerapporteerde letsel- en ziektecijfers zijn aanzienlijk lager dan het gemiddelde in hun industrietak; ze zorgen voor uitgebreide trainingsprogramma’s; ze zijn ervan overtuigd dat het voorkómen van incidenten de basis is van het veiligheidsproces; ze integreren veiligheid in hun bedrijfscultuur en communiceren de waarde van veiligheid aan medewerkers en klanten en benadrukken de voordelen van het veiligheidsproces.
Lees op de website hoe deze bedrijven omgaan met veiligheid : http://www.ehstoday.com/americas-safest-companies-awards/2017-america-s-safest-companies