Eén dag vliegende auto’s kopen bij Mediamarkt (video)

Mediamarkt gaat gedurende één dag vliegende auto’s verkopen. De PAL-V Liberty Sport, een Nederlandse uitvinding, is op 26 april bij Mediamarkt Eindhoven te koop voor 299.000 euro. Het gepatenteerde ontwerp maakt het mogelijk om de reguliere ‘auto’ – een driewieler – in enkele minuten om te bouwen tot vliegmachine. De verkoop van de auto vind plaats tijdens het Mediamarkt Festival, de viering van een nieuw winkelconcept, dat voor het eerst is toegepast in de winkel in Eindhoven Centrum.

"Een vliegende auto van € 299.000 koop je niet zomaar. We bieden daarom ook een gecombineerde proefrit-proefvlucht aan. Deze speciale Fly/Drive Experience is niet alleen voor potentiële kopers, maar ook voor liefhebbers beschikbaar," zegt Jeroen Mertens, vestigingsdirecteur van de winkel in Eindhoven. Tijdens het festival kunnen klanten op de foto met de auto en in een simulator beleven hoe het is om de vliegende auto te besturen. Bovendien verloten MediaMarkt en PAL-V drie Fly/Drive Experiences onder de festivalgangers.

De Experience bevat een rondleiding en een Fly/Drive in de simulator op het PAL-V hoofdkantoor, maar ook een echte vliegles in de Magni 24 Gyrocopter bij de PAL-V Fly/Drive Academy te Breda International Airport. Er zijn vijftig Fly/Drive Experiences te koop voor 295 euro per stuk. "Daarmee behoor je tot de eersten in de wereld die daadwerkelijk de lucht in gaan met een vliegende auto", zegt marketing- en verkoopdirecteur Marco van den Bosch,. "Het is natuurlijk waanzinnig dat je straks een winkel in kan stappen en een vliegende auto kan kopen". Voor de besturing van de PAIL-V is zowel een rijbewijs als een autogirovliegbrevet nodig.

De vliegende auto is te bewonderen tijdens een festival in de winkel in Eindhoven waarmee Mediamarkt de heropening viert. Er zijn onder meer kookdemo’s, demonstraties 3D-printen van voedsel en gamewedstrijden. Bezoekers kunnen ook meedoen aan DJ-workshops of VR-parachutespringen.

Over PAL-V
PAL-V International, het bedrijf dat de ontwikkeling van de PAL-V Liberty heeft geïnitieerd, is gevestigd in Raamsdonksveer. Het bedrijf is opgericht in 2007, om het conceptidee uit 1999 te commercialiseren. Het bestuur bestaat uit een team van ervaren Nederlandse ondernemers, met expertise op het gebied van de luchtvaart, automotive, research en marketing en onder leiding van . CEO Robert Dingemanse. Het testen van het ‘proof of concept’ voertuig, voor het rijden in 2008 en 2009 en voor de combinatie rijden en vliegen in 2011 en 2012, heeft de technische haalbaarheid en certificeerbaarheid binnen de bestaande regelgeving bewezen. Het bedrijf wordt gefinancierd door een groep van professionele en particuliere beleggers en ontving ook financiële steun van het Ministerie van Economische Zaken. Drie Nederlandse ministeries ondersteunen het project op basis van de technische innovatie en het economisch potentieel.

https://www.pal-v.com/

http://www.mediamarkt.nl/mcs/marketinfo/_Media-Markt-Eindhoven-Centrum,10281,-11.html