‘Versterken van cybersecurity bittere noodzaak’

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink schrijft op haar blog dat Nederland niet te naïef moet zijn als het gaat om digitale beveiliging. Zij pleit dan ook voor het versterken van onze ‘cybersecurity’.

FME maakt zich volgens Dezentjé Hamming-Bluemink zorgen over het verdienmodel van Nederland op de korte en lange termijn. "De Nederlandse maakindustrie, met haar innovatie- en technologie-oplossingen op het gebied van energie en klimaat, voedselzekerheid, gezondheid, veiligheid en mobiliteit, is namelijk kwetsbaar voor economische spionage", aldus Dezentjé Hamming-Bluemink op haar blog.

Vertrouwen in digitale wereld met oog op veiligheid

De FME-voorzitter schrijft dat digitalisering grote economische en maatschappelijke kansen met zich meebrengt. Vertrouwen kunnen hebben in de digitale wereld is dus van belang en hiermee gaat een goede beveiliging arm in arm.

Dezentjé Hamming-Bluemink pleit voor een coherent nationaal beleid voor cybersecurity. Er moet een breed debat op gang komen, waar bij de overheid zorgt voor digitale handvaten en bescherming voor bedrijven die een essentieel onderdeel zijn van de verdienkracht van Nederland. "Het verstoren en stelen van ons technologische intellectuele eigendom kan tenslotte leiden tot het verlies van banen en inkomsten", aldus de FME-voorzitter.

Lees de volledige blogpost van Ineke Dezentjé Hammink-Bluemink.