EO

Startup wint prijs met slimme batterij

25 oktober 2016 om 10:55 uur - Kopenhagen/Delft

Omar Link en Simon van der Jagt mochten een toelichting op hun project geven aan kroonprinses Mary van Denemarken. Die ervaring vonden ze nog mooier dan de prijs.

Een sensor voor slimme batterijen die veel langer kan meegaan dan alle andere competitor-producten omdat ze gebruik maken van energy harvesting uit wifisignalen. Met een prototype hiervan won de startup Nowi een University Start Up World Cup in Kopenhagen.


Tijdens zijn masteropleiding SPD is alumnus Omar Link van de faculteit Industrieel Ontwerpen samen met alumnus Simon van der Jagt van de faculteit EWI van de TU Delft de startup Nowi begonnen. Het idee van deze startup is een sensor die energie kan halen uit radiosignalen als wifi. Oftewel energie die zich om ons heen begvindt. Op dit idee is Omar onlangs afgestudeerd. Inmiddels heeft de startup de Yes!Delft-status ontvangen.

 

Omar en Simon waren 1 van de 50 finalisten voor de USWC in Kopenhagen. Alle finalisten waren startups voorkomend uit universiteiten uit 37 landen van over de hele wereld. De TU Delft-alumni werden met hun prototype winnaar in de categorie ‘Internet of Things & Sharing Economy'. In totaal waren er 6 categorieën. De startup Nowi won deze categorie omdat hun innovatie een grote impact kan hebben op smart buildings, smart industry, smart home: kortom Internet of Things.

 

Met hun idee wonnen Omar en Simon een prijs van $ 5000. Daarnaast werden zij door de organisatie uitgekozen om een toelichting te geven op hun project aan HKH Kroonprinses Mary van Denemarken.

 

University Start Up World Cup

Vijftig top teams uit de hele wereld komen in Kopenhagen voor een week bij elkaar. Hier ontwikkelen en presenteren de teams hun ideeën, verkennen ze de Scandinavische startup-omgeving, ontmoeten ze investeerders en strijden uiteindelijk om te worden uitgeroepen tot de beste student-startup in de wereld.

 

Nowi

University Startup World Cup

 

Gerelateerd nieuws

Robottextiel  kan mensen helpen ademen

Robottextiel kan mensen helpen ademen (video)

Een nieuw soort vezel kan worden verwerkt tot kleding die voelt hoeveel het wordt uitgerekt of samengedrukt, en dan onmiddellijk voelbare feedback geeft in de vorm van druk, zijwaartse rek of vibratie. Dergelijke stoffen…

Chirurgische instrumenten van medisch afval

Chirurgische instrumenten van medisch afval

In Nederlandse ziekenhuizen wordt per jaar ruim een miljoen kilo blauw ‘inpakpapier’ gebruikt voor het steriel houden van medische instrumenten. Na gebruik zorgt dit voor een enorme berg afval. TU Delft onderzoekers…

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

Elektrificatie – zowel direct, als indirect via waterstof – is een belangrijke weg om de Nederlandse industrie vergaand te verduurzamen. Het aanleggen van deze route gaat echter te traag. FME steunt daarom de oproep…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

10 november 2021

Precisiebeurs

Het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor professionals uit de precisietechnologie.

10 november 2021

Google Innovation Bootcamp

Een online internationaal evenement op het gebied van infra, data en workspace.

16 november 2021, München

productronica

Productronica will show what opportunities the electrification of the automotive industry offers the...

Meer agendapunten »