Professionele multilayer PCB’s met 3D printer

Met de aflevering van de eerste DragonFly 2020 markeert het Israëlische Nano Dimension een mijlpaal in de PCB-techniek. De Dragonfly is namelijk een 3D-printer voor professionele multilayer printed circuit boards (PCB’s). Daarmee is het mogelijk om binnen enkele uren complete PCB-prototypen ‘in huis’ te vervaardigen.

De eerste klant is een defensiebedrijf, dat met de printer snel en goedkoop geavanceerde elektronica-prototypen wil ontwerpen, testen en produceren. Tot nu toe heeft Nano Dimension het printen van meerlaags elektrische circuits alleen aangetoond onder laboratoriumomstandigheden. Het defensiebedrijf zal de techniek in de praktijk aan de tand voelen en evalueren. Nano Dimension ziet dat als de eerste stap naar de commercialisering van deze 3D-printtechniek. 

"We zijn trots op deze belangrijke mijlpaal", zegt Amit Dror, CEO van Nano Dimension.  "Het afleveren van ons eerste system aan een betapartner is zowel voor ons als voor de elektronica-industrie een grote stap. Ons ambitieuze doel was de ontwikkeling van een geheel nieuw product, gebaseerde op geavanceerde techniek, waarin hardware, nanochemie en software zijn gecombineerd. We kijken er naar uit om deze printers in grote aantallen te gaan produceren."

http://www.nano-di.com/3d-printer