EO

Jubileumedities Vision, Robotics & Mechatronics en Photonics 2016

02 mei 2016 om 16:08 uur -

Op 1 en 2 juni vinden de 15e editie van Vision, Robotics & Mechatronics en de 10e editie van Photonics plaats. Moniek Groot en Michiel Beerens zijn de twee nieuwe gezichten die de karren van beide Mikrocentrum evenementen trekken. Hun kernboodschap? Ja, de in Veldhoven getoonde technologieën hebben een hoog futuristisch gehalte. Maar ze zijn helemaal klaar voor de serieuze praktijk. Het is al weer 5 jaar geleden dat een robot jubileumtaarten naar bezoekers gooide. En hoewel 2016 iets minder glibberig zal verlopen is het dubbel feest. Vision, Robotics & Mechatronics bestaat 15 jaar en er is sinds het vorige jubileum veel veranderd. Was de veiligheid van de taartgooirobot verzekerd door het toen hypermoderne SafeMove-systeem waarmee een in zones opgedeeld elektronisch ‘hekwerk' om de robot werd gelegd, inmiddels zijn we beland in het jaar van de inherent veilige corobot.

 

Een nieuw tijdperk

Volgens Moniek Groot, de kersverse beursmanager voor Vision, Robotics & Mechatronics, laat het corobotvoorbeeld zien hoe razendsnel ontwikkelingen zich momenteel opvolgen. Maar ook hoe serieus en productierijp de applicaties zijn die met nieuwe technologie kunnen worden gerealiseerd. Groot: "Het speelkwartier van de corobot is echt voorbij. Ook de grote spelers hebben de nieuwe fase zichtbaar omarmd, getuige beroemde voorbeelden als de LBR iiwa van Kuka, de YuMi van ABB en recentelijk de CR 35ia van Fanuc. Deze robotbouwers bouwen dit soort robots natuurlijk niet zo maar. Ze ontwikkelen ze in nauwe samenwerking met de industrie: super veilig, robuust en gebruikersvriendelijk.

Overigens zijn er in de afgelopen 5 jaar ook op dit laatste punt grote stappen gezet.  Een mooi voorbeeld hiervan is de PLC controlled robot van Yaskawa die robotprogrammeren kinderlijk eenvoudig maakt. Deze, en ook de nieuwste innovatieve oplossingen van gerenommeerde merken als Staubli, Panasonic en Mitsubishi zijn allemaal van de partij."

 

Photonics praktijk

Ook op de jubileumeditie van Photonics - de 10e  - is het de hoogste tijd voor de praktijk.  Volgens de nieuwe branchemanager Michiel Beerens, die een achtergrond in innovatiemanagement heeft staat fotonica wat dat betreft echt op doorbreken. "Fotonica heeft een beetje de naam nog erg wetenschappelijk en experimenteel te zijn. Maar ik kan je verzekeren, niets is minder waar. Neem een vakgebied als integrated photonics - een technologie waarbij chips van licht gebruik maken. In glasvezelnetwerken is het een bewezen technologie met veel voordelen. En ook steeds meer sensoren voor bijvoorbeeld het heel precies meten van een temperatuur, druk of belasting maken gebruik van integrated photonics. Superrelevant voor machinebouwers, en wij hebben de producenten als Technobis gewoon op de vloer. Bovendien realiseren te weinig mensen zich dat Eindhoven één van de weinige plekken op de wereld is waar deze chips gemaakt kunnen worden.

 

Onder de naam Photon Delta timmert de regio stevig aan de weg. Zo is er op Photonics 2016 ook het European Photonics Venture Forum, een Europese bijeenkomst van vooruitstrevende ondernemers en investeerders. Naast de ‘Meet your match' van het Enterprise Europe Network, die overigens ook voor Vision, Robotics & Mechatronics bezoekers georganiseerd wordt, zijn er dus volop kansen voor bedrijven die futuristische, maar uitontwikkelde en robuuste technologie in de praktijk willen brengen. Ik zou zeggen, grijp die kans."

 

Vision, Robotics & Mechatronics en Photonics

1 en 2 juni 2016, NH Koningshof Veldhoven

http://www.vision-robotics.nl/

 

Programma:

  • Robotconferentie, dag 1
  • Photonicaconferentie, dag 2 (Engels)
  • Parallel komen elke dag ook alle andere onderwerpen aan bod!

Highlights:

  • Drone area met live demonstraties
  • AgriFood in samenwerking met Brabantse Ontwikkelings Maatschappij
  • Meet your match in samenwerking met met Enterprise Europe Network

 

Toegang gratis

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Mikrocentrum
 

Gerelateerd nieuws

Loodzware windturbines in balans houden

Loodzware windturbines balanceren dankzij veren

Seaqualize heeft een veersysteem ontwikkeld dat zelfs de zwaarste turbineonderdelen stil laat hangen aan een bewegend schip. De Seaqualize Delta compenseert de verticale bewegingen van de deining met een minimale…

Human Power Team verbreekt wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur

Human Power Team verbreekt wereldsnelheidsrecord fietsen met 122,12 km/uur

Het Human Power Team, een studententeam van de TU Delft en VU Amsterdam, heeft dinsdagochtend het vrouwelijke wereldsnelheidsrecord fietsen verbroken. Door een snelheid van 122,12 km/uur te trappen, verbrak atlete Rosa…

Maakt kunstmatig blad medicijnfabrieken overbodig? (video)

Medicijnfabrieken overbodig door kunstmatig blad? (video)

Medicijnen goedkoop en overal kunnen produceren, met zonlicht als energiebron. Die realiteit is dichterbij dan ooit nu chemici van de TU Eindhoven een ‘mini-reactor’ presenteren die, vergelijkbaar met bladeren in de…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
In-cylinder potentiometer voor hydraulische cilinders

Althen Sensors & Controls introduceert nieuwe lineaire positiesensoren: magnetorestrictieve sensoren en in-cylinder...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 september 2019, D&F kantoor Breda

Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

4-daagse training: 16 sep, 30 sep, 7 okt en 28 okt 2019 Examen: 14 november 2019

16 september 2019, D&F kantoor Breda

Machine Safety Specialist (CE) met TÜV persoonscertificaat

16 sep, 30 sep, 7 okt en 28 okt 2019 Examen: 14 november 2019

Meer agendapunten »