12 januari 2016 om 11:14 uur - Leusden
De traditionele beursgadget voor de WOTS 2016, die van 4 ... 7 oktober plaats vindt in Utrecht, is deze keer ontwikkeld door SallandElectronics. Het betreft een programmeerbare naambadge, gebaseerd op 8Rlicht - het fietsachterlicht dat al eerder door Salland werd bedacht *). Deze maand wordt besloten of de badge inderdaad zal worden geproduceerd voor de WOTS.
De badge bestaat uit een PCB met SMD led's, een bluetooth-chip, batterij, twee knopjes en een micro-USB aansluiting om de batterij te laden. Voor degenen die er verder mee willen experimenteren kunnen enkele soldeerpads worden aangebracht waarmee de badge ook via UART kan worden aangestuurd.
De behuizing van de badge bestaat in dit voorstel uit een dun 3D-geprint onderdeel (zwart ABS) met daaroverheen een witte sticker die het bericht van de led's doorlaat. Omdat dit onderdeel niet de hele PCB bedekt, houdt de badge een vrij ‘technische look'. ook houdt dit het gewicht van het 3D-geprinte onderdeel laag en daarmee ook de kosten.
Een ander 3D-geprint wit onderdeeltje, dat tijdens de assemblage wordt geplaatst, houdt de batterij op zijn plaats.
De batterij is rond en 1 cm dik. Doordat er op die plaats geen behuizing zit, blijft het geheel toch tamelijk plat.
De badge zal voorafgaand aan de beurs worden geproduceerd, mits er voldoende sponsors worden gevonden om het project mogelijk te maken - en men ervan overtuigd is dat een efficiënt productieproces kan worden gerealiseerd. Nog deze maand zal de haalbaarheid worden vastgesteld. Bovendien wordt beoordeeld of er modificaties op het projectvoorstel en de ‘bill of materials' gewenst zijn.
Kijk hier voor meer informatie over de WOTS 2016
Gerelateerd nieuws
Het gebruik van elektriciteit om water te splitsen in waterstof en zuurstof kan een effectieve manier zijn om schone waterstof te produceren, met verdere voordelen als die elektriciteit wordt opgewekt uit hernieuwbare…
Prodrive en het Koninkrijk Bahrein, die dit jaar 5e zijn geworden in de Dakar Rally, deden dat in een auto met dertig 3D-geprinte onderdelen. Reden? Door Covid-19 kon het team pas in oktober 2020 de fabriek in.
Over het algemeen zijn mensen niet erg aardig voor machines. En dat gaat verder dan een klap op de gokautomaat waar je juist je portemonnee in leegde of de automaat die je geen cola gaf. Maar nu melden onderzoekers dat…
Techvertorials
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Agenda
19 april 2021, online
Epidemiologische modellen brengen de verspreiding van infectieziekten binnen sociale netwerken in kaart...
20 april 2021, online
Webinar over de herstructurering van de Europese normalisatie in de staalsector.
18 mei 2021, 18, 19 en 20 mei 2021