EO

Sail verliep zonder grote telecom-incidenten

24 augustus 2015 om 16:15 uur - Amsterdam

Agentschap Telecom controleerde en coördineerde tijdens Sail Amsterdam 2015 onder andere marifoongebruik, veiligheidsverbindingen en vergunningen voor frequentiegebruik door media.


Waar veel frequentiegebruikers in een relatief klein gebied zijn, is de kans op storing in en de impact op de ether groot. Daarom waarborgt Agentschap Telecom de continuïteit en beschikbaarheid van verschillende communicatiemiddelen, zoals marifoons en mediaverbindingen. Bij dit grootschalige maritieme evenement was Agentschap Telecom dan ook aanwezig.

 

Marifoons

De toezichthouders van het agentschap hebben op alle Sail-dagen de scheepvaart naar en van Amsterdam gecontroleerd. Zo keken zij of de marifoonkanalen goed gebruikt werden, of er storingen waren en of iedereen de marifoon gebruikte waarvoor deze dient. Buiten twee serieuze storingen verliep alles rustig, gezien de hoeveelheid schepen.

 

Storing op kanaal 16

De eerste storing vond woensdag 19 augustus op marifoonkanaal 16, het nood-, spoed en veiligheidskanaal, plaats. Het betrof een permanente draaggolf vanaf een varend recreatievaartuig. Nog voordat de toezichthouders de veroorzaker konden traceren, werd deze marifoon uitgeschakeld.

 

Kanaal 10

De tweede storing was op zaterdag 22 augustus te horen op kanaal 10 voor veiligheidsverkeer. Ook deze storing was snel weer weg. Op zondag 23 augustus bleek dit marifoonkanaal weer te storen. De toezichthouders van Agentschap Telecom vonden het betreffende schip (beroepsvaart). De schipper heeft zijn marifoon, die waarschijnlijk een technisch mankement had, uitgezet. Hierover wordt door Agentschap Telecom een rapport opgemaakt.

 

Atis en AIS

Agentschap Telecom houdt ook maritiem toezicht op onder andere Automatic Transmitted Identification Signal  (Atis) en Automatic Identification System (AIS). Tientallen schippers die zich niet aan de regels hiervoor hielden, zijn aangesproken en/of kregen een boete aangezegd. 

 

Media

Naast maritieme verkeer controleerde Agentschap Telecom ook media die bij Sail onder andere live-uitzendingen verzorgden. Frequentievergunningen waren in orde en alle verbindingen hebben naar tevredenheid gewerkt.

 

Gerelateerd nieuws

TU Delft scoort op 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'

TU Delft scoort op 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'

De 'Olympische Spelen voor chipontwerpers'. Zo noemt de TU Delft de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC), waarvoor het dit jaar vijftien papers en gastsprekers mag leveren.

TU/e :  's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

TU/e : 's werelds eerste kwantum-beveiligde zelfrijdende auto is volgend jaar klaar

Door de magie van de kwantumfysica te gebruiken kunnen we zogenaamde 'quantum key distributie' creëren en onze gegevens beschermen tegen kwantumhacks. De TU Eindhoven zet momenteel een uniek testplatform op om…

Fotonische kristallen:

Fotonische kristallen: "Zelfs dun functioneel"

Fotonische kristallen zijn de nanostructuren die fotonen kunnen manipuleren door middel van een energy gap. Lang werd gedacht dat fotonische kristallen vrij dik moeten zijn om functioneel te zijn. Wetenschappers uit…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

1 maart 2021, online

Embedded World + Congatec

Embedded World en Congatec vinden dit jaar online plaats.

4 maart 2021, online

Webinar: Selectie en installatie van Atexkabelwartels: hoe het wel en niet moet

Helaas worden er nog veel fouten gemaakt met de selectie en toepassing van Atex kabelwartels. Hierdoor...

4 maart 2021, online

Webinar: Versnelling van de regionale energietransitie beroepsonderwijs

De eerste in een reeks van 5 webinars over werken aan groen herstel vanuit publiek-private samenwerkingen...

Meer agendapunten »