EO

Zweeftrein van 2000 km/u slaat 10 procent Nederlandse elektriciteit op (video)

14 mei 2015 om 16:30 uur - Petten

De bouw van een enorme ondergrondse zweeftreinbaan maakt het mogelijk om 10 procent van de dagelijkse elektriciteitsbehoefte in Nederland op te slaan via kinetische energie. Met deze Energy Train kunnen pieken en dalen in vraag en aanbod van wind- en zonne-energie worden opgevangen, tegen een tiende van de gebruikelijk kosten.


Het revolutionaire concept is bedacht en ontwikkeld door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en kan de wereld van de energieopslag compleet veranderen. Het traject van de zweeftreinbaan heeft een straal van 2,5 kilometer. In perioden dat er teveel wind- of zonne-energie wordt opgewekt, wordt met die overtollige elektriciteit een zwevende MagLev-trein van pure massa in een vacuümtunnel in beweging gezet. De snelheid van de trein kan oplopen tot 2000 kilometer per uur. In perioden dat er te weinig duurzame energie wordt opgewekt, kan deze kinetische energie weer worden omgezet in elektriciteit en aan het net worden geleverd.

 

Op deze manier kan er acht uur lang 2,5 gigawatt elektriciteit opgeslagen worden of 48 uur lang 400 megawatt. En dat tegen een kostprijs die 10 procent bedraagt van concurrerende technieken die momenteel worden ontwikkeld voor grootschalige energieopslag. "Als we naar een groter percentage hernieuwbare energie uit wind of zon toe gaan, dan wordt opslag belangrijk," vertelt bedenker Wouter Engels van ECN. "Op deze manier kun je echt kolen- en gascentrales uit gaan zetten, want die heb je dan niet meer nodig."

 

Vertrouwelijk

Het project is de afgelopen tijd ontwikkeld en op vertrouwelijke basis besproken met een aantal gerenommeerde bedrijven met relevante kennis. Zij hebben geen essentiële belemmeringen kunnen ontdekken vanuit een technisch of economisch perspectief en erkennen de enorme impact van het concept. De volgende stap is om het concept verder te ontwikkelen. ECN wil nu een consortium met onderzoeksinstituten, universiteiten en bedrijven vormen, waarin de technologie verder wordt ontwikkeld en het eerste ontwerp wordt gemaakt. 

 

De kosten van een volledig systeem bedragen tussen de 1 en 2 miljard euro. Dat geld wordt terugverdiend doordat de gemeenschap minder hoeft te investeren in een nieuw elektriciteitsnet en hoogspanningsmasten. "Het systeem staat nog in de kinderschoenen, maar als we dit met Nederlandse technologie kunnen ontwikkelen levert dat op termijn een mooi exportproduct op. Het is een oplossing om tot een veel duurzamere samenleving te komen," zegt Engels.

 

G-krachten

Omdat bij de hoge snelheden de G-krachten oplopen tot 10 G, wordt de Energy Train in een ondergrondse tunnelbuis met een diameter van vijf meter gebouwd. De bouw is mede daardoor kapitaalsintensief. "Maar zelfs als je de enorme investering voor de bouw meerekent is de Energy Train een stuk goedkoper dan bestaande technieken om elektriciteit op te slaan," aldus Engels.

 

 

Reacties (2)

In een waterrijk land zou je verwachten dat ECN met een op water gebaseerd idee zou komen voor energie opslag.
Nogthans het concept van een zweeftrein is zeer gedurft maar heeft zekere riscos. Bijvoorbeeld een zwaare trein met groote massa die 2000 km/uur haalt leverd enorme centrifugale krachten op de wand van de vaccum tunnel. Immers de opgeslagen energie neemt toe met de massa van de trein. De tunnel moet wel erg stevig worden.
Aanbeveling:
De kostprijs van het ECN plan kan verder dalen door het gebruik van een bestaande tunnel boor machine. Namelijk bij de aanleg van de hooge snelheidslijn in het Groen hart (Zuid Holland) is een van de tween tunnel boort machines permanent ingegraven. Een recovery van deze ingegraven machine geeft meteen kosten reductie en een tunnel diameter van 12 meter.
John Coenen, 18 mei 2015 12:30
Dit is al zo oud als de weg naar rome, een vliegwiel !.
Drs Osman, 18 mei 2015 12:13
 

Gerelateerd nieuws

AI begrijpt objectrelaties

AI begrijpt objectrelaties

Een nieuw machine-learningmodel stelt robots in staat om interacties tussen verschillende voorwerpen te begrijpen. Dit is handig voor industriële robots die ingewikkelde, meerstaps manipulatietaken moeten uitvoeren,…

Winnaars NWO Prijzen Exacte- en Natuurwetenschappen 2021 bekend

Zwevend transportsysteem krijgt NWO Prijs Exacte- en Natuurwetenschappen (video)

Het samenwerkingsproject ‘The National Individual floating Transport Infrastructure' (Nifti) van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen, waarbij een nieuw zwevend transportsysteem wordt…

Nieuw polymeer geeft 3D-geprint zand superkracht

Nieuw polymeer geeft 3D-geprint zand superkracht

Onderzoekers van het Oak Ridge National Laboratory van het Department of Energy hebben een nieuw polymeer ontworpen om silicazand te binden en te versterken voor additieve productie van binderjet, een 3D-printmethode die…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

27 januari 2022, Amsterdam en online

The Things Conference

Conferentie over Lorawan

15 maart 2022, Utrecht

Technishow + Esef

TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...

15 maart 2022, Utrecht

Technishow / Esef

Vakbeurs over smart technology

Meer agendapunten »