Robot-avatar voor zieke kinderen (video)

Wevolver gaat samen met de community van Inmoov Robot en het Great Ormond Street ziekenhuis in Londen een robot ontwikkelen die het mogelijk maakt dat zieke kinderen via moderne technieken een virtueel bezoek kunnen brengen aan bijvoorbeeld een dierentuin.

Deze robot zal gebouwd worden door schoolkinderen in samenwerking met lokale ‘makerspaces’ (open atelier/werkruimte). Vervolgens zal de robot worden gedoneerd aan het Great Ormond Street ziekenhuis; het grootste kinderziekenhuis in Engeland. Deze pilot in Londen is de eerste stap naar meer van dit soort robots in steden over de gehele wereld.

Hoe werkt het?

De robot heet de ‘Inmoov Explorer’ en is simpel gezegd een combinatie van verschillende bestaande technieken. De 3D-geprinte Inmoov-robot van Gael Langevin is bevestigd op een onderstel van Open Wheels (door Boris Landoni).

Via een virtual reality-bril kunnen kinderen in het ziekenhuis door de ogen kijken van de robot en deze ook besturen. Zo kunnen ze de wereld ervaren door de ogen van deze elektronische ‘avatar’.

Met dit project wil Wevolver de kracht aantonen van open source hardware. Volgens het bedrijf is het een fantastische manier om mensen te laten zien wat er gebeurt als je niet beperkt bent door patenten en op een gigantische schaal kunt samenwerken.

Lees op robotsforgood.com meer informatie over het project.

bron: Robots for Good