07 april 2014 om 14:16 uur - Delft
Hoe cool zou het zijn om met een paar muisklikken een bestaand stuk infrastructuur te kunnen verbouwen tot iets nieuws en daar direct mee te kunnen experimenteren met gekoppelde rijsimulatoren? En om die virtuele wereld dan ook te gaan mixen met de werkelijkheid? De TU Delft begint een ‘speeltuin' waarin zulke scenario's werkelijkheid moeten worden: DiTTLab - het Delft integrated Traffic & Travel Laboratory. Dat kodigde Hans van Lint aan in zijn intreerede als Antoni van Leeuwenhoekhoogleraar aan de TU Delft.
De backbone die het programma bij elkaar gaat houden is een gezamenlijk DataLab, waarin data en simulatiemodellen samen komen. De lijm tussen die data en de micro- en macromodellen is een geografische beschrijving van de infrastructuur en de bebouwde omgeving.
Het sleutelwoord van het lab is ‘open' en dat komt op twee plekken terug:
Niet alleen onderzoekers profiteren overigens van uitwisselbaarheid van data en netwerken. Ook adviesbureaus en hun opdrachtgevers - overheden - kunnen hun tijd en geld veel beter besteden dan aan het omzetten van data en netwerkbeschrijvingen van format A in format B.
De Antoni van Leeuwenhoekleerstoelen van de TU Delft zijn bedoeld om jonge, excellente wetenschappers vroegtijdig te bevorderen tot hoogleraar zodat zij hun wetenschappelijke carrière maximaal kunnen ontwikkelen.
Gerelateerd nieuws
Een Nederlands samenwerkingsverband wil in 2028 een commercieel passagiersvliegtuig met 40 tot 80 zitplaatsen van de grond hebben dat vloeibare groene waterstof als energiebron gebruikt. Het waterstofsysteem is…
TU Delft-spin-off VSParticle ontwikkelde een goedkoper, duurzamer en eenvoudiger productieproces voor elektro-katalytische membranen: het hart van de productie van groene waterstof. De technologie herbergt ook beloftes…
Slimmer en efficiënter vliegtuigvloten onderhouden met behulp van AI? Met een onderzoek van meerdere Europese universiteiten en industrieën (ReMap) met TU Delft als projectleider, is een stap gezet in de modernisering…
Techvertorials
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Lineaire aandrijf componenten en oplossingen
Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.
Agenda
30 augustus 2022, Utrecht
TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...
21 september 2022
Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.
27 september 2022, Utrecht
World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.