Smartphone-laadapparaat past in portefeuille (video)

Het Californische bedrijf Go-Design heeft een probleem opgelost waarvan iedereen wel eens last heeft: het leegraken van de batterij van je smartphone. Dat gebeurt altijd op de meest ongelegen momenten – op reis, tijdens een stroomstoring op als je ergens met autopech staat.

Go-Design heeft octrooi aangevraagd voor de TravelCard, een backup-accu/laadapparaat met  exact de afmetingen van een creditcard en slechts 5 mm dik, met een capaciteit van 1300 mAh. Dat is voldoende voor vijf uur gesprekstijd of 4 ½ uur internetgebruik. De behuizing is gemaakt van geanodiseerd aluminium, in verschillende kleuren. Voor verbinding met de iPhone of met een Android telefoon is voorzien in een geïntegreerde aansluitkabel. Het project moet worden gerealiseerd met behulp van crowdfunding, via Kickstarter

Apple heeft het eerste ontwerp goedgekeurd en als ook een productiemodel goedkeuring krijgt, zal de TravelCard worden geproduceerd in een door Apple gecertificeerde fabriek.

"De TravelCard geeft gemoedsrust, omdat je weet dat je nog altijd voor vijf uur voeding in je portefeuille hebt", zegt Chris Hansen, marketing manager bij Go-Design. "We vonden meteen dat Kickstarter, met zijn historie van baanbrekende producten, het perfecte podium zou zijn om de kaart te introduceren. En de oproep voor crowdfunding bleek een succes. Binnen twee dagen was het gewenste bedrag bereikt en de TravelCard hoort nu al tot de populairste Kickstartr-projecten.

Go-Design biedt de TravelCard nu aan voor een pre-order prijs van $ 30 tot $ 40. In de winkel zal hij later $ 45 gaan kosten. De kaart wordt beschreven op: http://kck.st/1gxHANq