26 januari 2014 om 22:03 uur - Amsterdam
Onderzoekers van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam hebben software ontwikkeld die automatisch een persoonlijke video maakt op basis van materiaal van verschillende personen. Het MyVideos-project helpt gebruikers om na een kleinschalig evenement ervaringen te delen met niet-aanwezige vrienden en familie. Onderzoeker Rodrigo Laiola Guimarães verdedigt zijn proefschrift ‘Socially-Aware Multimedia Authoring' op 28 januari 2014 aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
De CWI-onderzoekers voerden pilots uit op verschillende middelbare scholen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Ze verzamelden ruim 300 videoclips van meer dan 10 vaste en door ouders bediende camera's tijdens een schooloptreden. De ouders hielpen na afloop met het labelen van de clips met persoonlijke details. De software maakte vervolgens voor elke ouder een persoonlijke video van het evenement, bedoeld voor een naast familielid dat niet aanwezig was. De deelnemers bleken zeer tevreden met de video, voornamelijk vanwege de mogelijkheid om deze op een specifiek persoon te richten. Iedereen was het er mee eens dat MyVideos hen zou helpen om hun opgenomen videomateriaal te delen met anderen.
Dit onderzoek is uitgevoerd als onderdeel van het project Together Anywhere, Together Anytime (TA2), gefinancierd door de Europese Unie. TA2 bestudeert de rol van technologie in het onderhouden van relaties tussen gezinnen, met name het delen van verhalen via digitale foto's, video's en de mogelijkheid hierop te reageren. In november 2013 wonnen onderzoekers Rodrigo Laiola Guimarães, Pablo Csar and Dick Bulterman een Best Paper Award voor dit project op de conferentie WebMedia 2013. De MyVideos-software is momenteel een prototype, over het uitgeven hiervan is nog geen beslissing genomen.
Meer informatie:
Gerelateerd nieuws
De Europese titel robotvoetbal is terug in Eindhoven. Na de verloren EK-finale in 2019 – de laatste keer dat het toernooi kon doorgaan voordat de coronapandemie toesloeg – won studententeam Tech United nu met 13-1 in…
De Universiteit Twente heeft definitief groen licht gekregen om vanaf collegejaar 2022-2023 de nieuwe masteropleiding Robotics toe te voegen aan haar onderwijsaanbod. Er vond recent een visitatie plaats door de NVAO, het…
Er zijn dertien innovaties genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards 2022. De mogelijke winnaars zijn verdeeld in drie categorieën: Flexibel Produceren, Slim Produceren en Digitale Fabriek. De jury ziet een…
Techvertorials
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Lineaire aandrijf componenten en oplossingen
Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.
Agenda
30 augustus 2022, Utrecht
TechniShow is ingedeeld in verschillende sectoren waar productietechnieken, fases en toebehoren van het...
21 september 2022
Netwerkbeurs en competentieplatform voor wie betrokken is in slimme maak- en ontwerprocessen.
27 september 2022, Utrecht
World of Technology & Science bedient bezoekers uit industrie, laboratoria, zorg en wetenschap.