EO

Smart Watch is zòòò 2013... tijd voor de Smarty Ring (video)

19 januari 2014 om 13:44 uur - Chennai (India)

Brillen en horloges zijn al slim geworden. Hoog tijd om nu de ring toe te voegen aan de lijst alledaagse, draagbare items met microchips, miniatuurdisplays en touch interfaces.


De makers van de Smarty Ring hopen het aantal malen dat je per dag je smartphone controleert, tot een minimum terug te brengen. De ring maakt verbindingen met iOS- en Android-toestellen en attendeert de drager op SMS'jes, e-mail, telefoontjes en social media. Je kunt er ook je muziek mee beheren, foto's mee maken, inkomende gesprekken accepteren of afwijzen en uitgaande telefoontjes plegen naar favoriete nummers.

Het blauwe of groene ledscherm van de Smarty Ring toont de tijd of werkt als een stopwatch of timer en de ring werkt ook als tracker. Je kunt je telefoon ‘pingen' en die gaat dan over, zelfs als hij in de stille stand staat. Of als de ring en de telefoon worden gescheiden: Smarty Ring geeft een alarm.

 

App

Smarty Ring wordt geleverd met een app waarmee de instellingen van de ring kunnen worden aangepast en met een 24-uurs accu die wordt geladen via een speciale inductieve lader met plaats voor twee ringen en een pad voor compatibele telefoons. (De telefoon op het plaatje lijkt een iPhone, maar tot nu toe kunnen iPhones niet inductief worden geladen).

De ring zelf moet per gebruiker op maat worden gemaakt. Hij is waterproof, en dat is volgens de ontwerpers heel handig voor zakenmensen op vakantie, die zelfs tijdens het zwemmen nog live updates nodig hebben,

Net zoals de meeste smart watches, lijkt Smarty Ring aan de grote kant, vooral voor kleine handen. En met een aankoopbedrag van $ 275 (retail), is hij nogal prijzig voor de beperkte functionaliteit.

 

En voor alle duidelijkheid: de ring bestaat nog niet: de foto's tonen slecht modellen van het concept, ten behoeve van een crowdfunding-campagne. Die overigens vijf maal meer opleverde dan het streefbedrag.

 

 

Gerelateerd nieuws

Belgische auto-toeleveranciers zien omzet dalen met 15%

Belgische auto-toeleveranciers zien omzet dalen met 15%

De toeleveranciers in de Belgische autosector hebben hun omzet in de eerste jaarhelft met liefst 15% zien teruglopen. De Belgische auto- en vrachtwagenfabrikanten hielden juist stand.

Hyundai introduceert zijn eerste hybride-model op zonne-energie

Hyundai introduceert zijn eerste hybride-model op zonne-energie

Hyundai Motor heeft zijn eerste hybride auto met zonnedak gepresenteerd. De silicium panelen kunnen de accu met 30 tot 60% per dag opladen, ook tijdens het rijden. In zes uur per dag kan het rijbereik op jaarbasis zo…

Industriële topmensen willen strategie voor duurzaam Europa

Industriële topmensen willen strategie voor duurzaam Europa

Een grote groep van topmensen uit het Europese bedrijfsleven zal begin november in Brussel aandacht vragen voor een Europese strategie voor een duurzaam Europa. Een oproep van de organisatie CSR Europe is al door…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Veilig heksysteem PSENmlock

Het heksysteem PSENmlock biedt een veilige vergrendeling en veilige sluiting in slechts één product. De PSENmlock...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

19 oktober 2019, Eindhoven

Dutch Design Week

Ontwerpers presenteren hun werk op 100 locaties in Eindhoven

21 oktober 2019, D&F kantoor Breda

Software volgens SIL en PL

Meer agendapunten »