Smart Watch is zòòò 2013… tijd voor de Smarty Ring (video)

Brillen en horloges zijn al slim geworden. Hoog tijd om nu de ring toe te voegen aan de lijst alledaagse, draagbare items met microchips, miniatuurdisplays en touch interfaces.

De makers van de Smarty Ring hopen het aantal malen dat je per dag je smartphone controleert, tot een minimum terug te brengen. De ring maakt verbindingen met iOS- en Android-toestellen en attendeert de drager op SMS’jes, e-mail, telefoontjes en social media. Je kunt er ook je muziek mee beheren, foto’s mee maken, inkomende gesprekken accepteren of afwijzen en uitgaande telefoontjes plegen naar favoriete nummers.

Het blauwe of groene ledscherm van de Smarty Ring toont de tijd of werkt als een stopwatch of timer en de ring werkt ook als tracker. Je kunt je telefoon ‘pingen’ en die gaat dan over, zelfs als hij in de stille stand staat. Of als de ring en de telefoon worden gescheiden: Smarty Ring geeft een alarm.

App

Smarty Ring wordt geleverd met een app waarmee de instellingen van de ring kunnen worden aangepast en met een 24-uurs accu die wordt geladen via een speciale inductieve lader met plaats voor twee ringen en een pad voor compatibele telefoons. (De telefoon op het plaatje lijkt een iPhone, maar tot nu toe kunnen iPhones niet inductief worden geladen).

De ring zelf moet per gebruiker op maat worden gemaakt. Hij is waterproof, en dat is volgens de ontwerpers heel handig voor zakenmensen op vakantie, die zelfs tijdens het zwemmen nog live updates nodig hebben,

Net zoals de meeste smart watches, lijkt Smarty Ring aan de grote kant, vooral voor kleine handen. En met een aankoopbedrag van $ 275 (retail), is hij nogal prijzig voor de beperkte functionaliteit.

En voor alle duidelijkheid: de ring bestaat nog niet: de foto’s tonen slecht modellen van het concept, ten behoeve van een crowdfunding-campagne. Die overigens vijf maal meer opleverde dan het streefbedrag.