Doop Holland High Tech luchtballon tijdens Friese Ballonfeesten

Onder de vlag ‘Holland High Tech’ hebben Nederlandse technologiebedrijven, bestuurders en kennisinstellingen zich verenigd om de Nederlandse High Tech sector voor het voetlicht te brengen in binnen- en buitenland. Ter promotie van de Nederlandse High Tech sector zal op donderdag 26 juli – aan het begin van de avond – een oranje Holland High Tech ballon voor het eerst het luchtruim verkennen.

Chris Buijink, Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I)is bij deze maiden journey aanwezig en zal meevaren. De doop van deze ballon vindt plaats op de Friese Ballonfeesten in Joure (25 tot 27 juli 2012). De ballonvaarten worden gefinancierd door het technologisch bedrijfsleven: NTS-Group, Frencken, Thales, Lenze, MTA en de TU/e. De TU/e is tevens eigenaar van de Holland High Tech luchtballon.

Onder het motto ‘Holland High Tech – High Tech Solutions for Global Challenges’ wil de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) wereldwijd herkenning en erkenning bewerkstelligen voor het feit dat Nederland het land is om high tech producten, kennis en concepten te halen.

"De promotie van Holland High Tech is er mede op gericht dat het grote publiek gaat herkennen welke waarde deze sector heeft voor Nederland", vindt Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group en lid van het topteam HTSM. "Naast de inhoudelijke verhalen die te vinden zijn op de website www.hollandhightech.nl, helpt deze ludieke promotie om ‘Holland High Tech’ voor het voetlicht te brengen. En natuurlijk om Nederland te laten zien aan de High Tech ballonvaarders".

Hans van Duijn, rector magnificus van de TU/e zegt: "Het is van groot belang om jongeren te interesseren voor technologie. Ook door ludieke activiteiten die onderstrepen dat je je dromen waar kunt maken als je in de technologie werkt."

Holland High Tech luchtballon

Vanuit de Holland High Tech ballon is Nederland op een bijzondere manier te zien: van boven is goed te zien hoe compact Nederland is, hoe dicht we naast elkaar leven. Dit impliceert dat we elkaar gemakkelijk weten te vinden en dat we nauw kunnen samenwerken. De Holland High Tech ballon, die te boeken is voor bedrijfsontmoetingen, klanten en relaties, studenten of samenwerkingsverbanden, is een bijzoneder manier om mensen samen te brengen. Het delen van een luchtervaring betekent naast ontspanning ook verbroedering. Als je boven in de lucht naar beneden kijkt, zie je wellicht hoe onbelangrijk onderlinge verschillen zijn en zie je het grote geheel.

Over Holland High Tech

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM) onderscheiden zich door hun technologische excellentie en behoren in hun marktsegmenten tot de wereldtop. De eeuwenoude Nederlandse cultuur van vindingrijkheid, pragmatisme, ondernemerschap, openheid en de bereidheid tot samenwerking komt bij uitstek tot zijn recht in het high tech vakgebied. Deze eigenschappen maken Nederland de ‘place to be’ voor oplossingen voor huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, duurzame energie, mobiliteit, klimaat en veiligheid.

De Nederlandse high tech sector biedt pragmatische geheeloplossingen voor technologische uitdagingen. Van systeemarchitectuur tot productie. Vaak ook in de cross-over van technologieën. Bovendien is Nederland een aantrekkelijke vestigingsplaats voor High Tech bedrijven en biedt Nederland uitstekende kansen aan kenniswerkers en studenten in de technologie.