EO

Luchthavens Berlijn en Leipzig bieden kansen voor Nederlanders

28 september 2009 om 08:14 uur - Amsterdam

Europa’s meest dynamieke luchtvaarthub staat centraal tijdens een bijeenkomst van Berlijn Brandenburg International Airport (BBI) en Leipzig/Halle Airport (LEJ) op dinsdag 13 oktober 2009 van 12 tot 15 uur in Amsterdam. Het evenement wordt georganiseerd door Germany Trade and Invest (GTaI) en is vooral gericht op Nederlandse bedrijven uit de sectoren vracht, transport, handel, elektrotechniek en chemie die door middel van investeringen willen profiteren van de airportprojecten in Oost-Duitsland.


De nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg International is op dit moment het grootste luchthavenproject van Europa. De opening is gepland in 2011. Rondom BBI ontstaan op dit moment geavanceerde hubfaciliteiten, die ook een corporate bedrijvenpark en een ‘stad binnenin de stad' omvatten. In de toekomst verwacht de luchthaven van Berlijn jaarlijks rond 45 miljoen passagiers.

De airport Leipzig/Halle (LEJ) is volgens Germany Trade and Invest "de rijzende ster binnen de luchttransport". In 2008 steeg het luchtvrachtvolume tot net onder de 450 000 ton. Een verhoging van meer dan 330 procent in vergelijking met 2007. LEJ is hierdoor qua sterkte tot Duitslands derde en in Europa de snelst stijgende luchtvaarthub uitgegroeid.

 

Workshops


Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid om in workshops met vertegenwoordigers van de regio's in contact te treden. Naast Michael Pfeiffer, Chief Executive van Germany Trade and Invest, spreekt ook de plaatsvervangende ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland, Konrad Arz von Straussenburg. Daarnaast zal Jan Polman, General Manager van Van der Valk Hotels & Restaurants in Berlijn, over de investeringen van het Nederlandse bedrijf in Oostduitsland berichten.

In twee workshops bestaat verder de gelegenheid om kennis over de industrie uit de eerste hand van experts en executives uit de regio's Berlijn en Leipzig/Halle te verzamelen en individuele vragen te stellen. Het programma zal eindigen met een netwerkbijeenkomst in de middag. Het evenement wordt ondersteund door de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) in Den Haag.

Directe link naar de online-info en aanmelding:
http://www.dnhk.org/index.php?460&tx_mjseventpro_pi1[showUid]=203&L=14

 

Gerelateerd nieuws

Spanning rond expansiedrift handelspartner China centraal tijdens  'Serious Game' Johan de Witt Conferentie

Spanning rond expansiedrift handelspartner China centraal tijdens 'Serious Game' Johan de Witt Conferentie

De Nederlandse handel met China neemt al jaren toe. De havens tussen beide landen werken steeds meer samen. Aan de andere kant zien we dat China bezig is haar geopolitieke invloed te vergroten, ten bate van haar eigen…

Vlaanderen heeft tien nieuwe ‘Fabrieken van de Toekomst’

Vlaanderen heeft tien nieuwe ‘Fabrieken van de Toekomst’

Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards hebben tien Belgische bedrijven de titel Factory of the Future ontvangen uit handen van minister-president Geert Bourgeois. "Deze productiebedrijven…

Actieplan tegen filevorming op elektriciteitsnet

Actieplan tegen filevorming op elektriciteitsnet

Energy Storage NL, het FME platform voor energieopslag en -conversie, ziet met energieopslag bij de elektriciteitsnetten mogelijkheden om filevorming op deze netten te voorkomen. In het Nationaal Actieplan Energieopslag…

Webshop

webshop

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Safe PCB Nederland
Safe PCB Nederland

Printplaten/PCB's, prototype en series

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

23 november 2018, Groningen

BEYOND THE LAB: the DIY Science Revolution

Dit project laat zien dat mensen mee kunnen doen aan wetenschap en samen de verantwoordelijkheid delen...

Meer agendapunten »