Nieuwe schakelmatten, type SMS-4/ 5

De nieuwe veiligheidsmatten, type SMS-4/5, van Schmersal zijn beschikbaar in diverse afmetingen en kunnen in serie met elkaar worden aangesloten.

De nieuwe veiligheidsmatten, type SMS-4/5, van Schmersal zijn beschikbaar in diverse afmetingen en kunnen in serie met elkaar worden aangesloten. De flexibele productie van de matten maakt het ook mogelijk speciale vormen en afmetingen te produceren.
Tijdens de Elektrotechniek 2009 presenteert Schmersal twee modellen, de SMS 4 serie welke met aluminium profielen en hoekstukken worden vast gelegd. De profielen dienen een tweeledig doel want naast de bevestigingsfunctie dienen ze ook ter bescherming de randen en het berijdbaar maken van de matten met heftrucks en andere voertuigen. De SMS 5 serie heeft een aangegoten profielrand.
Beide series voldoen aan de eisen van de NEN EN 1760-1 en zijn geschikt voor applicaties tot en met de besturingscategorie 3 of performance Level “d” conform de NEN EN 13849. Voor het monitoren van de matten wordt de SRB 301 HC/R module aangeboden. De nieuwe veiligheidsmatten hebben een extreem robuuste constructie en zijn bestendig tegen zuren, logen, olie en diesel. De verwachte levensduur is meer dan 1,5 miljoen schakelingen en overtreft daarmee ruimschoots de eisen van de productnorm op dit gebied.