Nieuwe partner bij Holst Centre

Holst Centre, een open-innovatieprogramma van Imec (B) en TNO (NL), en Evonik Industries AG, een van de marktspelers op het gebied van speciaalchemie, kondigen een partnership aan om het bereik te vergroten en de prestaties te verhogen van dunne-film elektronicatoepassingen.

Evonik is toegetreden tot het Holst Shared Research Programma over ‘Organische en Oxide Transistors’ en heeft een zeer brede expertise op het gebied van oplosbare oxide halfgeleidermaterialen.

Dunnefilm-elektronica met nieuwe halfgeleidermaterialen biedt zowel voor producenten als voor componenten een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Het productieproces – een soort printproces, is sterk kostenbesparend en voor de flexibele elektronica zijn veel toepassingen denkbaar, zoals plastic RFID-tags en oprolbare displays. Daarvoor moeten wel productiemethoden worden ontwikkeld die werken met lage temperaturen, op basis van oplossingen met de actieve materialen.

Door de samenwerking willen Holst Centre en Evonik de ontwikkelingen op dit gebied versnellen. Zij gaan samenwerken om Evonik’s n-type halfgeleiders te optimaliseren  en toe te passen in CMOS-processen.

"Samen met Evonik kunnen we een flinke stap nemen in de richting van commerciële dunnefilm productieprocessen en toepassingen. Zij hebben een aantal van de beste n-type oplosbare oxide-halfgeleiders ter wereld. Deze state-of-the-art materialen helpen ons om de prestaties van flexibele circuits te verbeteren, met betere robuustheid en tegen lagere kosten", aldus Gerwin Gelinck, programmamanager Organische en Oxide Transistors bij Holst Centre