Nieuwe Heldenprijs naar ontwikkelaar van waterstof-brandstofcelsystemen Zepp.solutions

De Delftse ontwikkelaar van waterstof-brandstofcelsystemen Zepp.solutions heeft de Nieuwe Heldenprijs gekregen voor de meest veelbelovende scale-up van de metropoolregio Rotterdam.

De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie waarin opmerkelijke ondernemersprestaties in de regio werden gevierd. Foto: Frank de Roo

De jury, bestaande uit succesvolle Nederlandse ondernemers, nomineerde drie scaleups: QLayers, Battolyser en zepp.solutions. Na een laatste pitchsessie had het publiek de beslissende stem, en zepp.solutions kwam als duidelijke winnaar uit de bus.

Tijdens de pitch vertelde medeoprichter Jan Bot over de technologie achter de systemen en ook over de oprichting in 2017 opgericht als spin-off van het waterstofraceteam van de TU Delft. ‘De oprichters hebben de vaardigheden en pioniersgeest van het racen meegenomen naar de commerciële sector, om daar de zware industrie te voorzien van de technologie die ze nodig hebben voor elektrificatie’, aldus de jury.

Zepp.solutions ontwikkelt complete  waterstof-brandstofcelsystemen voor middelzware en zware toepassingen zoals schepen, vrachtwagens en bouwmaterieel. Onlangs investeerde van het Rotterdam Energy Transition Fund 3 miljoen euro en het European Just Transition Fund 2 miljoen voor de bouw van een productiefaciliteit in de metropoolregio Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)