NIDays voor beginnende en gevorderde Labview-gebruiker

De vijfentwintigste verjaardag van Labview markeert dit jaar de vijftiende editie van NIDays. Deze hele dag ‘gratis training’ zoals National Instruments het noemt, vindt plaats op donderdag 29 september 2011 in de Jaarbeurs Utrecht. De technische sessies van het evenement zijn zo gekozen, dat ze aansluiten op de behoeften van beginnende en gevorderde Labview-gebruikers.

National Instruments biedt op de 2011-editie van NIDays een programma voor verschillende groepen geïnteresseerden. Voor technici die nog geen ervaring hebben met Labview zijn er introductiesessies, voor hun gevorderde collega’s staan ‘advanced’ presentaties op het menu en technische managers die meer willen weten over Labview en NI-platforms worden bediend met een speciaal op hen gerichte presentatie. Daar zal het gaan over de ‘business’-kant van het werken met Labview en worden praktijkvoorbeelden uit verschillende bedrijven besproken. Bovendien wordt een expositie ingericht door NI’s technology partners, system integrators, en NI Alliance Partners. Zij tonen hun recente innovaties en producten op het gebied van testen, en automatiseren.

Labview  2011

Begin augustus organiseert National Instruments in Austin, Texas jaarlijks de NIWeek, een indrukwekkend evenement met duizenden bezoekers. Daar worden ontwikkelingen en producten op spectaculaire wijze gepresenteerd. NIDays valt dit jaar na NIWeek, en daardoor kan nu ook de in Austin geïntroduceerde Labview-versie 2011 worden gepresenteerd. De 25-jarige jubileumversie richt zich nog sterker op het verhogen van de productiviteit van engineers die meet- en besturingssystemen ontwikkelen en implementeren, ook om ‘s werelds grootste engineeringproblemen op te lossen. Labview 2011 bevat engineering-specifieke bibliotheken en kan communiceren met vrijwel elk apparaat of deployment target, waaronder de nieuwe multicore controller NI CompactRIO en de RF vectorsignaalanalysator NI PXIe-5665. Het ondersteunt ook assemblies die zijn gebouwd met het nieuwste Microsoft .NET Framework en bevat talrijke functies die zijn opgenomen op basis van feedback van de gebruikers. Engineers kunnen met Labview 2011 individuele systeemcomponenten integreren tot een enkel, herconfigureerbaar platform.

Productiviteit verhogen

"25 jaar geleden hebben we Labview ontwikkeld zodat engineers zich meer konden bezighouden met innovatie dan het worstelen met ingewikkelde programmerings- en systeemintegratieproblemen, en nu is het uitgegroeid tot de beste systeemontwikkelingssoftware voor meten en besturen," zegt Jeff Kodosky, National Instruments business and technology fellow, medeoprichter en bedenker van Labview. "Met elke nieuwe versie, of het nu de integratie met de nieuwste hardware is, het introduceren van nieuwe bibliotheken en API’s of het implementeren van gebruikerswensen, ons primaire doel blijft het verhogen van de productiviteit in elke engineering situatie."

NIDays, The Labview Conference,

donderdag 29 september 2011, Jaarbeurs Utrecht, http://netherlands.ni.com/nidays

dinsdag 27 september, Crown Plaza Brussel, http://belgium.ni.com/nidays