NIDays 2010: innovatieve technologie in de praktijk

Traditiegetrouw organiseert Nationale Instruments zijn NIDays dit voorjaar weer in de Utrechtse Jaarbeurs. De editie 2010 vindt plaats op dinsdag 16 maart en omvat onder meer zo’n 20 presentaties over technologische topics.

Er staan de engineer veel nieuwe uitdagingen te wachten, denkt Rudy van Gompel, directeur van National Instruments Benelux, Scandinavië en Finland. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, duurzame energie, veiligheid, communicatie en gezondheidszorg. Dat vraagt veel van de inventiviteit en de productiviteit van technici. Van Gompel: "Door het gebruik van adequate methoden en tools kunnen we die productiviteit verhogen. En een manier om de ontwikkelcyclus drastisch te verkorten is grafische systeemontwikkeling." Dat is dan ook het specialisme van National Instruments: ontwerp. prototyping en realisatie van test-, meet- en besturingssystemen, met een combinatie van grafisch programmeren en standaard hardware.

Hands on

Het programma van NIDays wordt gekenmerkt door een groot aanbod aan presentaties, hands-on workshops, trainingen, een wedstrijd en een expositie. De deelnemers kunnen zich onder meer laten informeren over het ontwerpen van ‘hardware-in-the-loop’ en real-time testsystemen, robotica en machinebesturingssystemen.

Op NIDays wordt ook de winnaar bekendgemaakt van e Graphical System Design Award. De prijs wordt uitgereikt aan degene die op de meest innovatie manier gebruik heeft gemaakt van virtuele instrumentatie. Verder zijn de robots te zien van de leerlingen (van 15 tot 20 jaar) die de Fisrt Tech Challenge hebben gewonnen

NIDays 2010 vindt plaats op dinsdag 16 maart in de Jaarbeurs Utrecht. het programma begint om 9.30 uur en wordt rond 17.30 afgesloten met een borrel. De toegang is gratis.

Kijk hier voor het complete programma en een inschrifformulier