NI opent Industrial IoT lab voor innovatie en samenwerking

National Instruments heeft bij het hoofdkantoor in Austin, Texas, het nieuwe Industrial IoT Lab geopend. Hier wil men zich richten op intelligente systemen die zorgen voor de koppeling van operationele technologie, informatietechnologie en de bedrijven die daarmee werken. Het lab is flexibel opgezet zodat het ook is toegerust voor toekomstige eisen, Kernactiviteiten betreffen microgrid-beheer en -communicatie, geavanceerde productiebesturing en asset monitoring voor zware industriële apparatuur.

Bovendien bevordert het NI Industrial IoT Lab samenwerking tussen verschillende ondernemingen. Bedrijven met expertise in communicatieprotocollen, besturingshardware, I/O-componenten, dataverwerking en software-platforms komen hier samen om totaaloplossingen te valideren die de manier waarop de industrie werkt drastisch kunnen veranderen. Tot de bedrijven die het lab ondersteunen, behoren Analog Devices, Avnu Alliance, Cisco Systems, Hewlett Packard, Industrial Internet Consortium, Intel, Kalypso, OPC Foundation, OSIsoft, PTC, Real-Time Innovations, SparkCognition, Semikron, Viewpoint Systems en Xilinx.

Het lab is een etalage van IIoT-technieken, – oplossingen en -systeemarchitecturen. Via demonstrators, zoals testbedden van het Industrial Internet Consortium (IIC), kunnen participerende bedrijven innovatieve oplossingen presenteren en discussies aangaan met domeindeskundigen die de toekomstige uitdagingen kennen.

 www.ni.com/iiot-lab.