Netherlands Academy of Engineering van start

Op maandag 13 november opent de Netherlands Academy of Engineering (NAE) zijn deuren met de inauguratie van zijn eerste 62 Fellows. NAE wil een forum zijn voor constructief debat, alsmede spil in het kennis- en innovatie-ecosysteem; en actiegerichte advisering bieden aan partijen in het innovatie ecosysteem.

‘Het doel van de NAE is het bevorderen van een vitaal en effectief klimaat van verantwoordelijke, inclusieve en impactvolle op engineering gebaseerde innovatie, geworteld in een kennis- en talentbasis van wereldklasse op het gebied van technologische wetenschappen en mensgericht ontwerpen’, zo luidt de missie op website nae.nl. ‘Het streeft er ook naar het geluid van de engineering gemeenschap beter te laten horen bij belangrijke besluitvormers. Het zal dit doen door een forum te bieden voor constructief debat, door de spil naar actie te orkestreren en door advies te geven over urgente strategische uitdagingen en noodzakelijke verbeteringen van het Nederlandse kennis- en innovatiesysteem.’

Hiertoe worden 62 fellows benoemd. Deze experts, afkomstig uit de technologische wetenschappen, toegepast onderzoek en innovatie, zullen zich richten zich op het stimuleren van een innovatieklimaat dat maatschappelijke en economische waarde genereert door engineering-gebaseerde oplossingen te bieden voor grote maatschappelijke vraagstukken en die tegelijkertijd nieuwe bedrijvigheid en exportkansen bieden. Zij delen de overtuiging dat op engineering gebaseerde innovatie de sleutel is tot het ontwikkelen en toepassen van oplossingen voor de urgente maatschappelijke uitdagingen. Met de benoeming van de 62 fellows gaat NAE daadwerkelijk van start.

Bekijk alle fellows hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *