Nellie Bly voltooit ‘s werelds eerste autonome zeereis

Eind september ging sleepboot Nellie Bly op pad om autonoom rond Denemarken te varen. 129 bedrijfsuren gedurende 13 dagen later had ze 1027 zeemijl afgelegd, waarvan 96,9% onder volledig autonome controle. De SM300 voerde met succes 31 botsingsvermijdende en verkeersscheidingsmanoeuvres uit.

De Nellie Bly maakte gebruik AI-aangedreven langeafstandscomputervision en een sensor-naar-propeller-autonomiesysteem, de Sea Machines SM300. De technische kenmerken maakten padplanning, actieve domeinperceptie, dynamische obstakels en verkeersvermijding en herplanning, dieptewaarneming en fusie van gevectoriseerde zeekaartgegevens mogelijk. Met behulp van multi-sensorfusie nam het systeem meer dan 12.000 vierkante mijl oceaanruimte digitaal waar, nauwkeuriger en uitgebreider dan menselijke operators dat volgens organiserend Sea Machines Robotics kunnen.

De sleepboot had tijdens de hele reis een gemiddelde snelheid van 7,9 knopen. Sea Machines verzamelde 3,8 TB aan operationele gegevens die laten zien hoe de schepen als IOT-systemen verbinding kunnen maken met de cloud. De SM300 voorzag de commandanten op afstand in Boston ook van een actieve kaart van de omgeving en live augmented overlays die de voortgang van de missie, de toestand van het vaartuig, situationeel bewustzijn van het domein, realtime door het vaartuig gedragen audio en video van vele camera’s streamen.