Nederlandse machine-learning website geopend

Tien Nederlandse organisaties, waaronder het Amsterdamse Centrum voor Wiskunde en Informatica, openden onlangs het online Machine Learning Platform (http://www.mlplatform.nl/) Doel van het platform is het bieden van een plaats voor discussie en interactie tussen academische en industriële onderzoekers en ontwikkelaars in Nederland. Machine Learning ontwikkelt algoritmen waarmee software intelligente beslissingen kan nemen, gebaseerd op data.

Kunnen machines leren? De vraag is niet alleen van filosofisch belang maar heeft ook maatschappelijke relevantie. Moderne robots kunnen mensen thuis assisteren met mensachtige eigenschappen, en gepersonaliseerde tools op het internet leren van ons gedrag. De basis daarvoor is slimme software dus zowel de academische wereld als de industrie kan leren van elkaars uitdagingen en voorbeelden. Het platform is een eerste stap om die interactie te faciliteren.

De nieuwe Machine Learning Platform website bevat actuele informatie over de vele Nederlandse en Belgische researchgroepen die zijn betrokken bij machine-learning, evenals hoogtepunten uit dat onderzoek, relevante evenementen en nuttige links.

De site is ontwikkeld door SNN Adaptive Intelligence, een nationaal consortium op het gebied van machine learning en adaptive intelligence. Bij het platform zijn drie groepen van het CWI betrokken: Multi-agent and Adaptive Computation, Neuroinformatics en Information Theoretic Learning.