Nederlandse Hightechindustrie goed vertegenwoordigd op Hannover Messe

Op de Hannover Messe waren Nederlandse hightechbedrijven goed vertegenwoordigd. De Hannover Messe (23 t/m 27 april) is het belangrijkste evenement voor de technologische industrie ter wereld. In hal 2 stond het ‘Holland High Tech House’ en in hal 4 de ‘Holland – Qualität mit Swung’ stand.

In het ‘Holland High Tech House’ in de Research & Development hal stonden twaalf bedrijven en kennisintstellingen. Tijdens de netwerkreceptie op woensdagmiddag spraken onder andere Chris Buijink, Secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Marc Hensdrikse, CEO NTS-Group en lid topteam High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink over het belang van de hightechsector voor de Nederlandse economie en de topsector HTSM.

Taal leren

Deze Nederlandse topsector biedt pragmatische technologische oplossingen voor de huidige maatschappelijke uitdagingen als gezondheid, duurzame energie, veiligheid, mobiliteit en klimaat. Marc Hendrikse: "De nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen is een belangrijke succesfactor voor de Nederlandse hightech industrie. Zo willen we zorgen dat de export in 2020 ruim verdubbeld is naar € 77 miljard." Ineke Dezentjé Hamming gaf aan dat de Nederlandse hightechindustrie de kansen in Duitsland nog beter kan benutten door de Duitse taal te beheersen. Zij pleitte ervoor dat meer mensen de Duitse taal leren.

Holland – Qualität mit Swung

In hal 4 was een grote vertegenwoordiging van de Nederlandse toeleveringsindustrie aanwezig. Twintig bedrijven presenteerden zich onder de gemeenschappelijke noemer ‘Holland – Qualität mit Swung’. Op donderdag werd in deze stand een grote netwerkreceptie gehouden. De stand werd georganiseerd door brancheorganisatie Nevat.