Nederlands SolarDuck wekt PV-energie op in Japanse zee

Tokyu Land Corporation, SolarDuck en Kyocera Communication Systems Corporation hebben de installatie voltooid van Japan’s eerste offshore drijvende fotovoltaïsche zonne-energiecentrale. Dikgedrukt en preset grootte gemiddeld.

De hernieuwbare energie wordt opgewekt door de offshore zonne-energiecentrale (ca. 30 m x 26 m x 6 m) die in de centrale golfbreker is geïnstalleerd en opgeslagen in batterijen aan land. De energie wordt naar behoefte overgebracht naar mobiele batterijen om evenementen en elektrische mobiliteitsvoertuigen in het Takeshiba-gebied en andere baaien van energie te voorzien.

Met dit demonstratieproject wil Tokyo ‘s werelds meest geavanceerde energieopwekking en -transmissie realiseren vanuit de Tokyo Bay Area. Naast SolarDuck mag ook Everblue Technologies zijn kunsten op het gebied van ‘geavanceerde hernieuwbare energie’ laten zien. In de loop van 2024 zullen de twee bedrijven demonstraties uitvoeren van energieopwekking met OFPV-installaties, elektriciteitsopslag op land (in batterijen) en batterijtransport.

De energie zal worden gebruikt om de elektrische mobiliteitsvoertuigen van Open Street Corporation van stroom te voorzien en om een elektrische boot te laten varen. Daarnaast is het bedrijf van plan om hernieuwbare energie in te zetten voor toekomstige evenementen in het Takeshiba-gebied van de Baai van Tokio.

Naast het streven naar de praktische toepassing van de eerste OFPV-energiecentrale in Japan, zal de demonstratietest van lokale productie voor lokaal energieverbruik in het gebied rond de Baai van Tokio bijdragen aan de studie van stedelijke modellen die kunnen worden ingezet in andere delen van Japan en daarbuiten.

Nieuw stedelijk model?

Tokio, een gebied met een groot energieverbruik, is afhankelijk van stroomtransport vanuit de buitenwijken. Als de opwekking en consumptie van duurzame energie in de Bay Area kan worden gerealiseerd, is de realisatie te verwachten van een stedelijk model gebaseerd op lokale productie voor lokale consumptie dat uniek is voor de Tokyo Bay Area, evenals de toekomstige uitbreiding naar andere delen van Japan en het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *