Nederlands consortium investeert 3,5 miljoen euro in LioniX International

Geplaatst door Maartje Henket

Invest-NL, Forward.one, Universiteit Twente, Oost NL en PhotonDelta investeren 3,5 miljoen euro in LioniX International. Het consortium ziet de investering in ‘deze wereldwijd leidende speler in customized microsystem solutions’ als uiting van het breed gedeelde commitment om het Nederlandse Deep Tech ecosysteem verder te versterken, met ChipTech Twente in het bijzonder.

thermische oxidatie van MEMS
Foto: LioniX International

LioniX International ontwerpt en produceert op maat gemaakte microsystemen, fotonica, detectie en micro-elektromechanische systemen (MEMS). Het bedrijf heeft een toonaangevend geïntegreerd fotonica-technologieplatform (TriPleX) ontwikkeld dat de ontwikkeling van toepassingen mogelijk maakt die variëren van AR/VR, (bio)sensing en telecom tot fotonische kwantumcomputing. Deze oplossingen zijn van belang voor een reeks industrieën, waaronder de gezondheidszorg, lucht- en ruimtevaart, defensie en telecommunicatie.

Als een verticaal geïntegreerde hoofdrolspeler binnen het Nederlandse Deep Tech ecosysteem biedt het bedrijf volledige module-ontwikkeling en -productie voor zijn OEM-klanten met diensten zoals microfabricage, verpakking en assemblage, prototyping, testen en karakterisering, en technisch ontwerp. Deze module-ontwikkeling is gebaseerd op een bibliotheek gevalideerde bouwstenen waarmee op maat gemaakte modules worden gebouwd.

Paul Pruijmboom, General Partner bij Forward.one: “LioniX heeft een technologie ontwikkeld die toonaangevend is op het gebied van fotonica met tal van potentiële toepassingen. Als hoogwaardig Nederlands Deep Tech bedrijf is LioniX een voorbeeld van het innovatieve potentieel van Nederland, en we zijn verheugd deel uit te maken van het toekomstige succes van het bedrijf.”

Contactgegevens
Postbus
Postbus 456
7500 AH ENSCHEDE
Adrespostbus 456
Postcode en plaats
7500 AH Enschede
Telefoon053-2030053
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *