Nano voor dummies

FHI en MinacNed ontwikkelden samen met de Hogeschool Utrecht en enkele gespecialiseerde bedrijven de workshop ‘NanoTech 4 Dummies’. Tijdens deze workshop, die de deelnemer zonder voorkennis kan volgen, worden de basisprincipes en mogelijkheden van nanotechnologie uitgelegd, maakt iedereen een ‘monster’ om nano-onderzoek mee te doen en kan elke deelnemer kiezen voor een serie experimenten in de sfeer van chemie en biologie of in het elektro(nica)domein. Op woensdag 2 juli is er de eerste editie van de workshop in de labs van de Hogeschool Utrecht in Utrecht.

Materiedeeltjes op nanometerschaal vertonen bijzondere eigenschappen. Het ontdekken en benutten daarvan maakt nanotechnologie boeiend en nuttig. Tegelijkertijd is dit domein voor niet-ingewijden ongrijpbaar en mysterieus.

De insteek van de workshop is praktisch en bedoeld om kennis te maken met verschillende technieken om op nanoschaal te werken. Na een korte introductie gaan de deelnemers zelf aan de slag in een echt laboratorium. Zij leren diverse termen, technieken en apparaten kennen en enigszins begrijpen, zodat ze in de toekomst in staat zijn een actieve rol te spelen bij gesprekken binnen en buiten hun organisatie.

De workshop is bedoeld voor iedereen die mogelijk professioneel te maken krijgt met het begrip nanotechnologie, en geen technologische/wetenschappelijke achtergrond heeft.

De workshop vindt plaats op woensdag 2 juli 2014 op de Hogeschool Utrecht. De kosten voor deelname bedragen € 225 per persoon, exclusief BTW, voor leden van FHI, MinacNed en Gebouw Automatisering. Voor niet-leden is het € 345 per persoon, exclusief BTW.

Kijk hier voor meer informatie